
«Mamma man bērnībā iemācīja darbu — es varu teikt, ka man piemīt tas, ko sauc par darba tikumu, es nekautrējos tā teikt.» Foto — TUESI.LV
Kūku cepēja
Kad uzzināju, ka man jābrauc intervēt Aijas kūku īpašnieci, man siekalas saskrēja mutē, jo kurš gan manā pusē nezina Aijas kūkas — krāšņo un smaržīgo stendu Straupes Zirgu pasta svētdienu tirdziņā, kuru var uzreiz pazīt pēc tā, ka garum garās rindas stāv no tirgus atvēršanas līdz pat slēgšanai! Te gatavo visgaršīgākos eklērus, kādus esmu Latvijā atradusi (un es patiešām specializējos uz eklēru meklēšanu — nogaršoju visus, ko vien ražo), te var mieloties ar visgaisīgākajiem ūdenskliņģeriem, pasūtīt visdažādākās tortes, pīrādziņus, groziņus, napoleonus un vēl daudz ko citu. Un tāpēc jo lielāks pārsteigums man bija, uzzinot, ka tik veiksmīga uzņēmuma priekšgalā stāv pavisam jauna meitene Kitija, kurai ir tikai 27 gadi.