Šķiltava nr. 223: Kādas kukuļošanas lietas straujā virzība. 30 gadi kopš okupācijas beigām. Saņem ciet Telegram • IR.lv

Šķiltava nr. 223: Kādas kukuļošanas lietas straujā virzība. 30 gadi kopš okupācijas beigām. Saņem ciet Telegram

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Pēdējai augusta nedēļai mēdz būt savdabīgs noskaņojums. Jūtam, ka tuvojas rudens, tūlīt sāksies jaunais skolas gads, taču vienlaikus no vasaras negribas vēl atvadīties un ķeram katru iespēju baudīt sauli un palaiskoties.

Šonedēļ Šķiltavā virsroku tomēr ņems skola. Parunāsim par dzīves skolu un mācībām, kuras varam gūt no dažādiem kriminālprocesiem gan šeit pat Latvijā, gan ārzemēs. Februārī sabiedrība uzzināja, ka bijušais Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs Jānis Vaivods varētu būt iesaistīts liela mēroga kukuļošanas lietā, un jau pusgadu vēlāk lieta nonākusi tiesā. Gan Krievijas militāristi, gan Īlons Masks ir satraukti, ka Francijā aizturēts un kriminālnoziegumos apsūdzēts saziņas platformas Telegram īpašnieks Pāvels Durovs. Šogad Latvijas skolās tiks atjaunota vēsture kā atsevišķs priekšmets, un tāpēc Šķiltavā parunāsim arī par vienu no svarīgākajiem datumiem mūsu vēsturē – par 1994. gada 31. augustu, dienu, kad faktiski beidzās Latvijas okupācija.

 

Par šiem un citiem jautājumiem šonedēļ raidījumā diskutē Ir žurnālisti Baiba Litvina, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Raidierakstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Raidieraksts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu – abonēt Ir.

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu