Pilnīga negaļa • IR.lv

Pilnīga negaļa

Edgars Sanders. Foto no personīgā arhīva
Marija Leskavniece

Arī ēdot mazāk gaļas, varam darīt labu apkārtējai videi. Trīs gardas burgeru alternatīvas iesaka augu valsts pavārs Edgars Sanders, kurš saimnieko Cēsu restorānā Jāņoga

Apvienoto Nāciju Organizācijas publiskotā statistika ir biedējoša — industriālā lopkopība ir trešais lielākais piesārņojuma avots pasaulē. Pat fosilās degvielas darbinātā transporta sistēma nestāv tam klāt. Milzu fermas aizņem neproporcionāli daudz vietas, iespiežas aizvien dziļāk Amazones mūžamežos, rada siltumnīcas efektu un izsusina pasaules saldūdens krājumus. Viens vienīgs liellopa gaļas burgers zemeslodei izmaksā 1695 litrus saldūdens. Tikpat, cik cilvēks divu mēnešu laikā izlieto dušā.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu