No kukurūzas pie kartupeļiem • IR.lv

No kukurūzas pie kartupeļiem

Karmena Kastiljo. Foto — Kristīne Madjare
Ilze Vītola

Gvatemaliete Karmena Kastiljo atzīst, ka visām maltītēm labprāt pievieno skābo krējumu

Tiekamies neilgi pēc brokastīm. Šorīt Karmena ēdusi olu kulteni un drauga mammas marinētus tomātus — Gvatemalā ēstu to pašu, tikai tomātus aizstātu melnās pupiņas. Karmena un Agris iepazinās 2016. gadā Gvatemalā viņas māsas kāzās. Pirms diviem gadiem abi pārvākušies uz Rīgu un piektdien, 24. aprīlī, svinēs kāzas — divatā ar riteņiem aizbrauks uz dzimtsarakstu nodaļu un pēc tam abi vien baudīs pikniku. Uz svētku galda būs mazliet no dažādu tautu ēdieniem. Latviešu virtuvi pārstāvēs kartupeļu pankūkas, «ar daudz skābā krējuma», Karmena smejoties piebilst. 

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu