Majors Jānis Slaidiņš: Ukraiņi krievus atkal apmānīja • IR.lv

Majors Jānis Slaidiņš: Ukraiņi krievus atkal apmānīja

1
Majors Jānis Slaidiņš. Publicitātes foto

Zemessardzes majors Jānis Slaidiņš, ar kuru žurnāls Ir tikās pirmdien, lai runātu par jaunākajiem notikumiem Ukrainas karā, Ukrainas spēku iebrukumu Kurskas apgabalā Krievijā 6.augustā uzskata par labi sagatavotu un profesionāli īstenotu operāciju. Viņš uzskata, ka ukraiņi kārtējo reizi, līdzīgi kā atbrīvojot Harkivas apgabalu, krievus ir apmānījuši, spējuši turēt noslēpumā operācijas īstenošanu un vēstījuši maldu ziņas. Taču Slaidiņš neprognozē, kā notikumi var attīstīties, jo nav zināms uzbrukuma mērķis. Viens gan ir skaidrs — tas ir trieciens Putina pašapziņai.

Slaidiņš saka, ka ukraiņi ar šo iebrukumu nosūtīja ziņu, ka karš ir ienācis Krievijā un notiek ne tikai Ukrainas teritorijā: «Tas ir galvenais vēstījums. Tie cilvēki, kuri visu laiku jūsmoja par Krievijas armijas panākumiem, tagad mūk prom un sauc: «Putin, palīdzi! Kas notiek?» Šie mazie notikumi ar laiku Krievijā kļūs daudz aktuālāki un var sašūpot iekšējo stabilitāti.»

Viņš teic, ka pašlaik var redzēt – ukraiņi īsteno tādu taktiku, kā darīja krievi, — kad ieņem kādu apdzīvotu vietu, uzreiz nocietinās, veido pozīcijas. Tāpēc uzbrukuma temps ir nedaudz krities, vairs nav skrējiens, kas bija sākumā. Ukraiņi cenšas nostiprināties.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (1)

Uldis.M42 pirms 3 minūtes

Kad prātu izkūkojušais korumpētais pedofīls Baidens, bija vairs ne klibā pīle, bet jau Pekinas pīle, bet kādreizējā Kalifornijas bosu dežūrmauka Camel’a vēl nebija apjēgusi, kur nonākusi, ukraiņi izmantoja radušos iespēju un iebruka Kurskas apgabalā.
Ja kad Putina pavārs Prigožins gāja uz Maskavu, Obamas – Klintonu – Sorosa kliķe nebūtu pieteikusi savam pakalpiņam Zeļenskim nekādā ziņā to neizmantot, droši, ka Prigožins būtu uzrīkojis Pilsoņu karu, bet Ukraina varējusi atbrīvot savu vēsturisko Kubaņu.

0
0
Atbildēt

0

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu