Ģertrūdes ielas teātrī "Leģionāri" un "Pietiekami labs" • IR.lv

Ģertrūdes ielas teātrī “Leģionāri” un “Pietiekami labs”

27
Skats no izrādes "Pietiekami labs". Publicitātes foto

“Leģionāri” bija nominēti “Spēlmaņu nakts” balvai pagājušajā gadā, bet dejas izrāde “Pietiekami labs” – šogad

Ģertrūdes ielas teātrī no pirmdienas, 11.novembra līdz 17.novembrim būs iespējams noskatīties gan iepriekšējās sezonas “Spēlmaņu nakts” balvu saņēmušo izrādi “Leģionāri”, gan par “Gada notikumu laikmetīgajā dejā” nominēto izrādi “Pietiekami labs”, raksta aģentūra LETA. 

Izrāde “Leģionāri” tapusi, Ģertrūdes ielas teātrim sadarbojoties ar “Turteatern” no Zviedrijas un “Kokoteatteri” no Somijas. Iestudējumu veidojis režisors Valters Sīlis, bet izrādes autori ir Karls Alms no Somijas, Ieva Kauliņa, Kārlis Krūmiņš un režisors Sīlis, savukārt lomas izrādē spēlē Alms un Krūmiņš. Izrāde saņēmusi 2011./2012.gada sezonas teātra balvu “Spēlmaņu nakts” nominācijā “Gada latviešu autora darba iestudējums”, savukārt Krūmiņš par spēli izrādē “Leģionāri” tika nominēts “Spēlmaņu nakts” balvai kā “Gada aktieris”, bet Sīlis tika nominēts kā “Gada režisors”. 

Savukārt režisora Andreja Jarovoja iestudējums “Pietiekami labs” veidots kā sirsnīgs un humora pilns darbs, kas atklāj izrādes tapšanas aizkulises. Tas sākas ar jautājumu: “Ko es gribu darīt uz skatuves?”, kā arī rāda, kas notiek brīdī, kad rūpīgi plānotajā priekšnesumā iezogas neparedzēts gadījums. Apšaubot viennozīmīga vēstījuma, kam jānokļūst pie skatītāja, iespējamību, “Pietiekami labs” veidotāji izgaismo paradoksus izrādes, izpildītāju un publikas attiecībās. Izrādes idejas autors ir Jarovojs, horeogrāfiju veidojusi Kristīne Vismane, bet izrādē spēlē Vismane un Katrīna Albuže. Izrāde nominēta 2012./2013.gada sezonas “Spēlmaņu nakts” balvai kā “Gada notikums laikmetīgajā dejā”. 

“Leģionāri” Ģertrūdes ielas teātrī būs skatāmi šovakar, 12.novembrī, 14.novembrī, 15.novembrī un 16.novembrī plkst.19, bet “Pietiekami labs” – 17.novembrī plkst.19.

Biļetes var iegādāties www.bezrindas.lv un galerijā “Istaba”, K.Barona ielā 31a

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu