
Andis Teivāns (pa kreisi) un Jānis Trokša, Saltums-2 īpašnieki. Foto — Māris Justs
Latvijas ziemām kļūstot aizvien pelēkākām, saldējuma ražotāji Saltums-2 Līvānos berzē rokas — jo vairāk siltu un saulainu dienu, jo lielāks saldētā deserta patēriņš!
Abi uzņēmuma īpašnieki Andis Teivāns un Jānis Trokša ir vienisprātis, ka ražo klasisku vērtību, kam no modes nebūs lemts iziet. Viņi paši visvairāk iecienījuši plombīra un šokolādes saldējumu — tās ir garšas, ar kurām uzauguši. Bet par to, ka nepieciešams apmierināt arī jaunāko paaudžu prasību pēc nemitīgas sortimenta mainības, atgādina Jāņa meita Agija Trokša. Viņai uzņēmumā uzticēts rūpēties par mārketingu. «Katru gadu, katru sezonu cenšamies radīt vismaz 15 jaunus saldējuma veidus. Visu laiku eksperimentējam,» stāsta Agija.
Ziemassvētku gaidīšanas laikā veikalos pirmo reizi nonāks saldējums ar ābolu kūkas garšu. Tas fasēts nevis vafelēs, bet nelielās sirds formas plastmasas kārbiņās. Ar šo produktu līvānieši cer Latvijas sabiedrību radināt pie tā, ka saldējumu var baudīt arī ziemā. «Latvieši vēl nav iemācījušies kā ārzemju filmās saldējumu ar lielajām karotēm no kastes ēst,» stāsta Agija. Jānis gan piebalso, ka pēc garas darba dienas labprāt atlīgst dīvānā, lai vēsā mierā leksētu saldējumu no visas kastes. 20 gadu garumā krātā pieredze saldējuma ražošanā iemācījusi, ka uzņēmuma attīstība būs atkarīga no drosmes pieņemt aizvien jaunus izaicinājumus.