Ārskats nr. 96: Skats no Taivānas. Leģendāra žurnālista ieskati Baltā nama aizkulisēs. Britu premjera paklupieni. • IR.lv

Ārskats nr. 96: Skats no Taivānas. Leģendāra žurnālista ieskati Baltā nama aizkulisēs. Britu premjera paklupieni.

Pauls Raudseps

Šajā Ārskata raidījumā Rīgas Stradiņa Universitātes Ķīnas studiju centra vadītāja Una Bērziņa-Čerenkova no Taipejas pievienojas sarunai ar Ir komentētāju Paulu Raudsepu par skatu no Taivānas uz karu Ukrainā, ASV prezidenta vēlēšanām un Ķīnas draudiem. Una un Pauls arī apspriež Rietumu ieviesto tarifu elektoautomobiļiem ietekmi uz Ķīnu, Izraēlas gaidāmo atbildi uz Irānas raķešu uzbrukumu, Lielbritānijas jaunā premjerministra Kīra Stārmera pirmās grūtības amatā, Ukrainas prezidenta Zelenska Eiropas tūri, Japānas jaunā premjerministra pievēršanos valsts aizsardzībai, slavenā Amerikāņu pētnieciskā žurnālista Boba Vudvorda jaunākās grāmatas atklājumiem par Trampa kontaktiem ar Putinu un nesenu pētījumu par Vācijas uzņēmumu gatavību piegādāt Krievijai militārai ražošanai nepieciešamo tehniku.

Raidierakstā Ārskats Ir komentētāji Pauls Raudseps un Aivars Ozoliņš dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kuras Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple Podcasts un Youtube.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir.

Esam pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu vienreizējā maksājumā (šeit) vai regulārā maksājumā (šeit).

Atcelt savu regulāro ziedojumu jebkurā brīdī varat šeit: billing.stripe.com

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2024

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu