Kā ārvalstu komandējumos lidoja Kallasa un Kariņš? • IR.lv

Kā ārvalstu komandējumos lidoja Kallasa un Kariņš?

1

Stāsts par Krišjāņa Kariņa (JV) speciālajiem avioreisiem stiepjas garumā kā lidmašīnas ievilkta aste debesīs, bet diezin vai vēlētāji to aizmirsīs tik ātri, kā izvējo baltās pēdas gaisā. 613 tūkstoši eiro no valsts kases un vēl 723 tūkstoši, ko apmaksājusi Brisele, ir lieli tēriņi salīdzinājumā ar regulārajiem avioreisiem, ko amatpersonas parasti izmanto ārzemju komandējumos. Bijušais premjerministrs Kariņš savā pilnvaru laikā speciālos reisus izmantojis tikpat bieži kā regulāros, raksta žurnāls Ir.

Ir noskaidroja, ka speciālos reisus savām vizītēm dāsni izmantojusi arī Igaunijas premjerministre, tomēr kaimiņvalstij tas izmaksājis lētāk.

No 2021. gada 26.janvāra līdz šim Igaunijas premjerministre ir devusies 63 ārvalstu vizītēs, Ir informēja Kajas Kallasas preses padomniece Helena Uldriha. Parasti premjerministres delegācija ir izmantojusi lidmašīnu, lai nokļūtu galamērķī, un priekšroka vienmēr tikusi dota regulārajiem lidojumiem. Vairumā gadījumu premjerministre ceļojusi ekonomiskajā klasē. Kallasa, līdzīgi kā Kariņš, izmantojusi 15 specreisus uz Eiropadomes sanāksmēm Briselē un vēl 13 reisus uz citurieni. Kopumā šie 28 speciālie lidojumi izmaksājuši 889 895 eiro. Igaunijas gadījumā ES segusi nevis pilnu Eiropadomes reisu summu, bet lielāko daļu no izmaksām. Tādējādi ES apmaksātā summa ir 422,2 tūkstoši eiro.

Kajas Kallasas lidojumi

Kurp lidoja Igaunijas premjerministre un cik lidojumi izmaksāja, lasiet šeit. Kallasa specreisi

Vairāk par Kariņa un Kallasas speciālajiem avioreisiem lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (1)

Uldis.M42 07.12.2023. 12.21

Marksistiski liberalistiskā Igaunijas Reformu partija, ko pārstāv Kallasa, ir tāds pat ļaundabīgs audzējs, kā čekas savāktā ZRP.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu