Kariņa piloti 2 • IR.lv

Kariņa piloti 2

31
Nellija Ločmele

Izrādās, ka savas valdības laikā Krišjānis Kariņš lidojis ar specreisiem divreiz biežāk, nekā sākotnēji ziņots

Stāsts par Krišjāņa Kariņa speciālajiem avioreisiem stiepjas garumā kā lidmašīnas ievilkta aste debesīs, bet diezin vai vēlētāji to aizmirsīs tik ātri, kā izvējo baltās pēdas gaisā. 613 tūkstoši eiro no valsts kases un vēl 723 tūkstoši, ko apmaksājusi Brisele, ir lieli tēriņi salīdzinājumā ar regulārajiem avioreisiem, ko amatpersonas parasti izmanto ārzemju komandējumos. Kaut gan «parasti» šoreiz nav īstais vārds, jo premjerministrs Kariņš savā pilnvaru laikā speciālos reisus izmantojis tikpat bieži kā regulāros. 

Ir noskaidroja, ka speciālos reisus savām vizītēm dāsni izmantojusi arī Igaunijas premjerministre, tomēr kaimiņvalstij tas izmaksājis lētāk.

Šonedēļ atgriežamies pie bijušā premjerministra ārvalstu vizīšu analīzes, jo iepriekšējā Ir numurā publicētā informācija nebija pilnīga. Jau pēc žurnāla nodošanas tipogrāfijā izrādījās, ka Valsts kancelejas detalizētās atbildes par valsts budžeta apmaksātiem 18 speciālajiem reisiem, kurus Ir atainoja kartē, ir tikai puse patiesības. Proti, Kariņš devies vēl 18 citos specreisos uz Eiropadomes sanāksmēm Briselē, ko apmaksāja ES.

Kurš izlēma par šiem lidojumiem noklusēt sākotnējās atbildēs uz Ir jautājumiem par visu speciālo reisu skaitu un pamatojumu? Atbildes vietā uz šo jautājumu saņēmām tikai Valsts kancelejas atvainošanos par kļūdu. Tagad šo kļūdu varam izlabot, sniedzot papildu informāciju par visiem komandējumiem un to izmaksām, ko pēc atkārtota pieprasījuma kanceleja sniedza Ir.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu