Ko es varu? • IR.lv

Ko es varu?

6
Nellija Ločmele

Vai jums ir sanācis rakņāties atkritumos, lai atgūtu izmestu lietu? Neparastākā reize man gadījās Indijā — izrādījās, ka milzīgā sarkanā pastkaste vairs nepilda savu funkciju un tajā nupat iemestā pastkarte ir pievienojusies drazu čupai. Likās, ka uz visiem laikiem, jo izķeksēt to neizdevās arī apkārt saskrējušajiem palīgiem. Liels bija pārsteigums un prieks, kad sūtījums tomēr pienāca Latvijā — kāds bija to izvilcis un nevis pievācis dārgo marku, bet aiznesis līdz īstai pastkastei. Nepazīstamu cilvēku laipnība vienmēr stiprina manu ticību labajam šajā pasaulē.

Paļaujos, ka arī vēlēšanu rezultāti to stiprinās, kaut šonedēļ ceru uz tieši pretēju līdzcilvēku rīcību — nerakņāties drazās! Lai politikas mēslainē izmestie krāmi tur arī paliek. Kā mums var noderēt «līderi», kuru darbu savtīgums, domu cinisms un valodas netīrība tik uzskatāmi atklājās oligarhu sarunās Rīdzenē? Nekā.

Saeimas vēlēšanas iekrīt laikā, kad skaidrāk nekā jelkad kopš neatkarības atjaunošanas redzam — droša un sekmīga valsts nākotne nav pašsaprotama vai garantēta, mums tā pacietīgi jāveido ar gudriem lēmumiem un godprātīgu darbu.

Latvija ir izdevusies valsts, jo tauta spējusi izšķirošos brīžos izdarīt saprātīgas izvēles, lai kā arī vilinātu malduguņu piesolītāji, kas dalījuši banānus, patriotisma kvēlē musinājuši nestāties ES un NATO, kārdinājuši ar Krievijas naudas leiputriju vai tagad cenšas iedzīvoties no cilvēku ciešanām pandēmijas un kara krīzē.

Sestdien vara — un atbildība par Latviju — atkal būs katra pilsoņa rokās. Ja grūti izvēlēties, palīdzēt var Ir politiskais Tinderis.lv. Balsojam gudri!

Komentāri (6)

J.šveiks 29.09.2022. 10.53

Sestdien nāksies rakņāties pa miskasti lai atrastu īsto …

+1
0
Atbildēt

2

    not mii > J.šveiks 29.09.2022. 12.51

    hehe – cerība mirst pēdējā – kretīniem lielas galvas, tos tik viegli no miskastes neizvilkt. Labāk uzvelc meldiņu – latviešiem izdevusies valsts, lai dies to svētī , skat pat Neli braukā pa pasauli un vandās Indijas atkritumos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    QAnon > J.šveiks 30.09.2022. 14.22

    Zatļers vairs nekandidēs, bet kloākās vēl būs šleseri, pavļuti, pabriki, reiri, kazlovski, rinkēviči. Vesela buķete slikti smaržojošo.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 29.09.2022. 08.53

Man ir pazudušas čības. Zvanīju mammai vai nav paņēmusi līdzi prombraucot. Neesot. Kam vēl ticēt,ja ne mammai. Bet čību nav. Nu nav!
Miskasti katru otro gadu pērku jaunu,jo viņas ar laiku smird. Tagad tāda smuka,pat dizainiska ,bet šaura. Ja tur būtu likusi čības – atcerētos. Tā kā – meklēšana miskastēs atkrīt,bet čību nav!

0
0
Atbildēt

1

    QAnon > Sskaisle 30.09.2022. 14.51

    Par miskastēm paskaidroju, ka kamēr nebija izdomātas miskastes, nevajadzēja atkritumu konteinerus, mašīnas un izgāztuves, jo praktiski viss ir izmantojams. Es no miskastes atteicos, kad uzsāku patstāvīgu dzīvi, bet savus vecākus, kuriem tagad varētu būt, šausmas cik gadu, arī ar laiku pierunāju atteikties, jo vienmēr kāds vairs neizmantojams iepakojums, kas nebūs jāmazgā un jānes atpakaļ, mājās atrodas. Visi mūsu “atkritumi” ir samiksētas izejvielas, jo cilvēkam, kas tic, ka dvēsele ir nemirstīga, vai nemirstīgs var būt caur pēcnācējiem, nekad netaisīs šmuci.
    Man ir bioloģisko atlieku spainītis ar vāku, kur varu nedēļu vākt mizas un citas ēdienu gatavošanas atliekas, kas nedēļas laikā vēl nesmird, ko vienmēr aizvedu uz pāķiem sliekām, biogāzei, vai baktērijām kompostā, vai kāds no manis tās savāc, ja nekur nedodos, ir dzelzs bundžiņa skrūvītēm, saspraudītēm, nagliņām, ir alumīnija bundžiņa follijām, šnabja pudeļu vāciņiem u.c. Tīros papīrus un pārstrādājamo polimēru izmetu tam paredzētos konteineros. Visu pārējo degošo: netīrus papīrus un nepārstrādājamās plastmasas, ķiršu, plūmju kauliņis, riekstu čaulas un pārēju savācu lielā maisā un aizvedu, kā kurināmo uz pirti, kur ir divkameru krāsns, kura neizdala dūmus, vai cilvēkam, kas ražo siltumu un elektrību ar mazu gāzģeneratora koģenerācijas staciju.
    Mans ieteikums visiem padzīvojušiem cilvēkiem, ātrāk atteikties no alumīnija karotēm, bļodiņām un katliem.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > QAnon 01.10.2022. 11.21

    nu klau, tas ir ļoti izaicinoši. Es šķiroju – papīru+plasmasu, stiklu un atkritumi. Jo mums bioatkritumiem konteinera nemaz nav un manā dzīvoklī tādi nav kur likt.

    Savukārt, manam draugam ir konteiners bioatkritumiem, bet to joporojām iztukšo vienā mašīnā ar parastajiem. Kaut gan maksa par to biokonteineru mājas iedz. ir dārgāka.

    Bet nu labi – malacis. Es plānoju pavasarī pirkt sliekas, lai man būtu dzīvāka zeme dārzā. Kur un kā var pats audzēt, jo man ir mazs dzīvoklis. Ventilācijas lūkas nestrādā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu