Sveicam ar Domuzīmes 30. numuru! • IR.lv

Sveicam ar Domuzīmes 30. numuru!

Tāda ir žurnāla Domuzīme līdzšinējās darbības bilance, kura veidojusies sadarbībā ar autoriem. Žurnāls šajā laikā ir ieguvis ieinteresētus lasītājus un noteiktu vietu kultūras mediju lokā. Šogad iedibināta Domuzīmes Dzejas balva. Žurnāla darbam neaizstājams ir un paliek Valsts kultūrkapitāla fonda atbalsts.

Septiņos izdevuma pastāvēšanas gados piedzīvoti dažādu raksturu pārsteigumi, arī gandarījuma brīži. Domuzīme kopā ar rakstniekiem un lasītājiem iepazina grāmatu sēriju Mēs. Latvija, XX gadsimts, bet pašlaik ar interesi gaida jaunās sērijas Es esmu… romānus un pētījumus par ievērojamiem latviešu rakstniekiem. Žurnālā publicēti gandrīz visu labāko mūsdienu Latvijas prozistu un dzejnieku darbi, vai katrā numurā lasāma kāda jauna autora debija. 

Tulkojumu un atdzejojumu sadaļā daudz lielo vārdu. Česlavs Milošs, Larss Gustavsons, Mārgareta Atvuda, Haruki Murakami un Josifs Brodskis ir tikai daži no tiem. 

Grāmatu recenzijas nodrošina analītisku refleksiju un skatījumu uz jaunrades procesiem latviešu literatūrā. Tāpat žurnāls ir izcēlis un turpinās izcelt personības un tēmas, kas pelna īpašu ievērību Latvijas sabiedrībā, veicina gan lasītāju, gan citu mediju interesi par plašajiem vēstures tēmu apcirkņiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu