Biznesa stabilitātes noslēpums • IR.lv

Biznesa stabilitātes noslēpums

Valdis Krauklis, SIA Bolderāja Serviss valdes priekšsēdētājs (pa kreisi) un Kristaps Purs, projektu vadītājs. Foto — Gints Ivuškāns
Aivars Kļavis

Uzņēmuma Bolderāja Serviss ražotās mēbeles ir ne tikai kazarmās Ādažos, kur mitinās NATO spēku karavīri, bet arī daudzās skolās Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā un Dānijā. Savukārt visas trīs Baltijas valstis viņi jau labu laiku uzskata par vietējo jeb mājas tirgu

Mēbeļu ražošanas uzņēmums Bolderāja Serviss noteikti ir viens no vecākajiem neatkarīgajā Latvijā dibinātajiem uzņēmumiem, par kuru avīzēs rakstīja jau pirms vairāk nekā 20 gadiem. Tapis 1992. gadā kā līgumsabiedrība, gadu vēlāk pārreģistrēts par SIA, tas ar pašreizējo nosaukumu strādā divdesmit astoto gadu. Turklāt visu laiku ražojot viena veida produktu — korpusveida mēbeles. Laikam ejot, mainījies to dizains, funkcijas, mainījušās tehnoloģijas, auguši ražošanas apjomi un atrasti jauni noieta tirgi. Nemainīgs palicis izejmateriāls, no kura mēbeles taisa joprojām. 

«Tā ir laminēta kokskaidu plātne,» saka SIA Bolderāja Serviss valdes priekšsēdētājs Valdis Krauklis. Lai gan arī šajā gadījumā «nemainīgs» esot nosacīti, jo laika gaitā mainījusies gan plātņu kvalitāte, gan sortiments. Izvēles iespējas esot simt reižu lielākas nekā toreiz. 

Pašlaik pieejami virsmas seguma materiāli ar augstu nodiluma, temperatūras un ķīmisko izturību. Arī antibakteriāli. Un to visu, sākot ar klientu interesējošo furnitūru, iespējams ieprojektēt mēbelēs, lai pasūtītājs saņemtu tieši to, ko vēlas.

Sekcijas un skolas soli

«Pašlaik mums ir trīs e-veikali Baltijas tirgum. Tajos var aplūkot, izvēlēties un pasūtīt nepieciešamos produktus, jo Latvijā, Lietuvā un Igaunijā strādājam ar konkrētiem pircējiem. Parasti tās ir pašvaldības vai privātas kompānijas,» turpina Valdis, kurš arodskolā ieguvis mēbeļu galdnieka diplomu, bet Latvijas Lauksaimniecības universitātē — kokapstrādes inženiera tehnologa specialitāti. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu