Aptauja: Pieaugusi "No sirds Latvijai" popularitāte (papild.) • IR.lv

Aptauja: Pieaugusi “No sirds Latvijai” popularitāte (papild.)

89
Mikroautobuss ar partijas "Saskaņa" līdera Andreja Klementjeva politisko reklāmu pirms Saeimas vēlēšanām. Foto: Ieva Lūka, LETA

Samazinājies atbalsts “Vienotībai”, “Saskaņai” un ZZS

Septembra vidū nedaudz samazinājies Latvijas lielāko partiju – “Saskaņas”, “Vienotības” un Zaļo un zemnieku savienības – popularitāte, bet pieaudzis bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas dibinātās partijas “No sirds Latvijai” reitings, tā liecina otrdien Latvijas Televīzijas publiskotās “Latvijas faktu” aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar 12.-22.septembrī veiktās aptaujas rezultātiem par “Saskaņu” būtu bijuši gatavi balsot 18,7% vēlētāju. Septembra sākumā laikraksta “Diena” publiskotajā “Latvijas faktu” aptaujā šo politisko spēku bija gatavi atbalstīt 21,8% balsstiesīgo.

“Vienotību” septembra vidū bija gatavi atbalstīt 11,8% salīdzinājumā ar 17,5% mēneša sākumā, bet par Zaļo un zemnieku savienību bija gatavi balsot 7,6%, kas ir mazāk nekā 9,1% septembra pirmajās nedēļās.

“No sirds Latvijai” atbalsts sasniedzis 7,3% iepretī iepriekš gūtajam 6,2% vēlētāju atbalstam.

Saskaņā ar “Latvijas faktu” aptaujas datiem Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK noslīdējusi uz piekto vietu, lai arī šī politiskā spēka atbalstītāju skaits pieaudzis līdz 6,9% no 6,3% mēneša sākumā.

Joprojām liels ir neizlēmušo skaits – 22%, bet vēlēšanās pilnīgi noteikti nepiedalīsies 16,4% aptaujas dalībnieku.

Arī SKDS septembrī veiktais pētījums, kas tapis pēc Latvijas Reģionu apvienības (LRA) pasūtījuma, liecina, ka 12.Saeimas vēlēšanās 5% barjeru var pārvarēt un parlamentā iekļūt seši politiskie spēki, tomēr tajā popularitātes līdere ir “Vienotība.

Izvēloties to pilsoņu atbildes, kuri pauž gatavību piedalīties vēlēšanās, un atmetot balsotājus, kuri nolēmuši vēlēšanās nepiedalīties, par partiju “Vienotība” gatavību balsot pauduši 20,8% aptaujāto, par partiju “Saskaņa” – 17,7%, par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) – 14,1%, par apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) – 10,9%, par partiju “No sirds Latvijai” (NSL) – 7,8% no aptaujātajiem.

Neviens cits politiskais spēks saskaņā ar šo aptauju nepārvarētu 5% barjeru, taču LRA tai ir salīdzinoši tuvu ar 4% aptaujāto vēlētāju atbalstu. Tālāk seko partija “Vienoti Latvijai” ar 1,5% aptaujāto atbalstu, “Latvijas attīstībai”, Jaunā konservatīvā partija un Latvijas Krievu savienība (LKS) – pa 0,7%. 21% no aptaujātajiem ir norādījis, ka vēl nezina, par ko balsos.

Šādā aptaujas variantā izmantotas 718 respondentu sniegtās atbildes. Šajos datos nav iekļauti tie balsotāji, kuri nolēmuši vēlēšanās nepiedalīties – ja šī informācija būtu atspoguļota, tad partiju atbalsta līmenis procentos būtu mazāks.

(papildināta ar pēdējām 4 rindkopām par SKDS pētījumu)

Komentāri (89)

silvija_vitina 24.09.2014. 09.06

Līdz šim sudraba dāsni baroja ar solījumiem, kā jau tas priekšvēlēšanu kampaņā “pienākas”. Katra vēlētāja ziņā bija un ir šos solījumus salikt pa plauktiņiem, izvērtējot, kas ir graudi, kas pelavas.

Bet nu viens tāds sīks “nesmukumiņš” ar ļoteni parādīja, ka sudrabai MELOJOT ausis nekustas. Nekustas, pat melojot par acīmredzamām lietām. Kas vēl tā dara? Ak, jā… putlers. Tieši tā savu iekš- un ār-politiku taisa putlers. ar MELIEM. Acīmredzot, tieši tādu pašu pieeju ir izvēlējusies sudraba.

Līdzīgi kā Rietumiem, kuriem bija 5x jāpakasa pakausis, pirms viņi saprata, ka putlera meli ir vienkārši pataloģiski, nekaunīgi un bez seguma, tā arī Latvijas VĒLĒTĀJAM ir jāsaprot (vēlams – preventīvi), ka sudraba runā MELUS un tikai MELUS.

Sudrbas teiktajam priekšvēlēšanu kampaņā ir identisks segums putlera teiktajam. DOMĀ, vēlētāj!

+22
-1
Atbildēt

19

    efeja60 > silvija_vitina 24.09.2014. 09.57

    traductrice tiražē tikai MELUS, MElUS, MELUS, MELUS! Kā tu zini, ka tā lidmašīna lidoja uz Krieviju, nevis Briseli? Kā tu zini, ka tur bija Sudraba. Ja viņa brauca pārdot Dzimteni, kāpēc viņa līdzi ņēma bērnus?

    0
    -14
    Atbildēt

    0

    efeja60 > silvija_vitina 24.09.2014. 10.18

    Bet nebija jau arī. Tajā video nav pilnīgi nekādu pierādījumu, ka Sudraba ir kremļa aģents. Lēts melnā PR triks, slikti nostrādāts. Vakar skatījos filmu par Putinu, bija no youtube paņemts video ar Putinu tiesā, aiz restēm. Tas bija labāk nostrādāts.

    http://youtu.be/rMVrfEbBpm8

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    efeja60 > silvija_vitina 24.09.2014. 09.58

    andrej_gr, gribi pateikt, ka Vienotības elektorāts ir spējīgs domāt? Izskatās pēc aitu bara, kuriem var spraust batonus.

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > silvija_vitina 24.09.2014. 10.22

    Par euro ieviešanu teica to pašu -nu mēs būšot ārkārtīgā drošībā no Krievijas…Kur ir tā drošība?Tad pārdodam visu Latviju uzreiz pa lēto kādiem rietumu finansistiem,un būs betondroši.Tikai tad nav saprotams,kāpēc vienlaikus andalē arī TUA krievu putinistiem?

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    efeja60 > silvija_vitina 24.09.2014. 13.58

    Kāpēc jūs to krievu inbox.lv lietojat?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    buchamona > silvija_vitina 24.09.2014. 12.06

    Ino.Uzdāvinam jeņķiem arī savas ostas, tad drošība būs vēl lielāka pie noteikuma, ka jaunie saimnieki ostas nepārdos Krievijai:):):) ++++ Tev ir konkrēti cipari uz kuriem balsti savu apgalvojumu?

    Šorīt savā e- pastā atradu Ušakova vēstuli, kurā viņš mani cenšas pārliecināt par to pašu, ko Tu, tikai citiem vārdiem – “…Tas viss liek man ar īpašu enerģiju vērsties pie Jums ar lūgumu paust savu viedokli un attieksmi gan ierodoties uz mītiņu Doma laukumā svētdien, 28. septembrī, pulksten 13.00, gan parakstoties portālā manabalss.lv…”

    Tas tā pārdomām par to, kur vari nokļūt, kādā kompānijā, ja vienmēr un visur saredzi tikai krāpšanu uc. Kādēļ pārdeva pēdējā mirklī? Tu saki, ka tā ir likumsakarība, es saku, ka tā ir sakritība. Pēc kādām pazīmēm izzīlēsim, kuram taisnība? Tikai nepiemini atkal Godmani, vai Zatleru :))

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    ILZE > silvija_vitina 24.09.2014. 12.26

    rinķī apkārt

    «Citadeles» pārdošana ASV fondam

    un es šādam uzstādījumam pilnīgi piekrītu.

    _________________

    ASV reģistrētam fondam, kas banku pārdos kremļa mauku, PR/V, sarunātam čekistam. Tici man, vislabākais bankas pircējs vienmēr būs kāda banka, kas to nopirkusi izsolē, bet ne čekistu piesmietā Dombrovska sarunāts fonds.

    Citadeles afēra mats matā atgādina PR/V LM nogrūšanu krievam bez maksas uz nenoteiktiem noteikumiem. Ja afērai šoreiz iebildis SC, tad tikai tāpēc, ka alkatīgie partneri to centušies apiet

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    ILZE > silvija_vitina 24.09.2014. 12.18

    Normunds

    Ja viņa brauca pārdot Dzimteni, kāpēc viņa līdzi ņēma bērnus?

    ____________________

    Gatavo čekas izdzimteņu jauno paaudzi. Pēc tam, kad tā padla pieņēma krievu sātanisko ideoloģiju, kas ir pamatā miljoniem nevainīgu cilvēku zvēriskās slepkavībās, viņai nav attaisnojuma turpināt maitāt mūsu planētas gaisu.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > silvija_vitina 24.09.2014. 12.20

    R.A.: Tas tā pārdomām par to, kur vari nokļūt, kādā kompānijā, ja vienmēr un visur saredzi tikai krāpšanu

    ——–

    Un kādā kompānijā jānokļūst, lai Vācijā (!) e-pastā saņemtu vēstules no Ušakova? :)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > silvija_vitina 24.09.2014. 13.22

    > traductrice

    Paldies par paskaidrojumu. Man tas inbox.lv vienmēr ir šķitis tāds krievu kantoris, tāpēc ar to nesaejos :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ILZE > silvija_vitina 24.09.2014. 12.49

    fretka

    R.A. Un kādā kompānijā jānokļūst, lai Vācijā (!) e-pastā saņemtu vēstules no Ušakova? :)

    __________________

    “Anķifašistu”

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > silvija_vitina 24.09.2014. 10.52

    riņķī apkārt. «Citadeles» pārdošana ASV fondam ir ieguldījums Latvijas finansiālajā drošībā…

    ___________________

    It kā, tomēr kas traucēja pārdot banku agrāk, vai vienoties ar ES par termiņa atlikšanu? Pēdējā brīdī pārdevējam pozicijas tik vājas, ka par kaulēšanos jāaizmirst. Uzdāvinam jeņķiem arī savas ostas, tad drošība būs vēl lielāka pie noteikuma, ka jaunie saimnieki ostas nepārdos Krievijai:):):)

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > silvija_vitina 24.09.2014. 12.36

    riņķī apkārt. Tikai nepiemini atkal Godmani, vai Zatleru :))

    __________________

    Kādēļ nē? Ja jau Tevi apmierināja veids kā Godmanis pārņēma PAREX, tad nav jābrīnās, ka Tev nav iebildumu pret to, ka Citadeles pārdošana novicināta līdz pēdējam brīdim. Man jau pietiek ar Zani, tagad vēl viens labticīgais:):):) Tur jau mūsu nelaime, ka jāsamierinās ar visu, lai tikai pie varas nenāktu tie, kuri nakti un dienu sapņo par LV demontāžu. Vai man vajadzētu jūsmot par LM bankrotu, kad Dombrovskis un Vilks nereaģēja uz signāliem par tur notiekošo, par KNAB “reorganizāciju”, par DP nereaģēšanu uz provokācijām. Neuztraucies, neesmu jau tik naivs, lai parakstītu Ušakova petīciju, neesmu aizmirsis kā SC atbalstīja Kargina pretenzijas, bet trūkst vārdu, kā raksturot tos cilvēkus, kuri tik akli, ka nespēj saskatīt šīs valdības impotenci.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 24.09.2014. 12.38

    fretka

    par ko brīnies? ušaka vēstījumu saņēma visi kā minimums inbox.lv lietotāji caur kaut kādu mistisku promotions, kurš reklamē visus sūdus pēc kārtas. un kāpēc lai Vācijā cilvēks nevarētu lietot inbox. e-pastu?

    Jautājums, vai šitādi promotions tiek ieskaitīti partiju tēriņos, jo promotions, cik saprotu, pelna ar reklāmu samešanu pastkastītēs.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > silvija_vitina 24.09.2014. 10.27

    >Normunds

    Nu tad Tev mums jādod skaidrojums par finansējuma izcelsmi vēlēšanu kampaņai.

    Jo Sudrabai ir reāli masīva kampaņa.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    putekliic > silvija_vitina 24.09.2014. 09.21

    Diemžēl velti centies. Pirmkārt Sudrabas potenciālais vēlētjas šajā portālā neiegriežas. Otrkārt, tas nav apveltīts ar spēju domāt, jo ir spilgts sūnu ciema pārstāvis. Un treškārt viņam nav no svara, ka Sudraba melo. Jo melo taču “visi”, bet šī vismaz sola “taisnību” jau rīt.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    buchamona > silvija_vitina 24.09.2014. 10.08

    «Citadeles» pārdošana ASV fondam ir ieguldījums Latvijas finansiālajā drošībā…Ģeopolitiskais aspekts bija svarīgs, vērtējot, kam pārdot banku “Citadele”, sacīja “Vienotības” līdere, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa …+++ un es šādam uzstādījumam pilnīgi piekrītu. Bet, ja par Ušakovu, tad viņš ir ienaidnieks, visa viņa pēdējā laika darbība, piemēram Ukrainas kara kontekstā, ir vērsta pret valsti, un šobrīd viņš kārtējo reizi apliecina sevi darbos, jo Citadele nenonāca krievu rokās. Viņa arguments ir ” pieņēmums”, bet ne konkrēti skaitļi. Pūli, kuru viņš uzrunā, arī vada pieņēmums, jeb drīzāk aksioma, ka valdība, Saeima ir bandīti :).

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > silvija_vitina 24.09.2014. 10.10

    Ja lidmašīna būtu lidojusi uz Briseli, kādas problēmas Sudrabai būtu to atzīt?

    Nu skaidrs, ka viņa pazina gan sevi, gan brāļa dēlus. Kāpēc tad tik stulbi bija jāmelo?

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 24.09.2014. 10.10

    ok, normi. Necentīšos līko iztaisnot, tik pateikšu, ka melošanas subjekts ir ne jau brauciena mērķis un ne jau bērneļi. MELI bija par acīmredzamo faktu, ka kundze, lai arī kur un ar ko, un ar kādu mērķi gribēja doties – krustus mesdama muldēja, ka tā nav viņa (un pat ne viņas fiziskais ķermenis, kas uz brīdi atdalījies no astrālā).

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

Jānis Derkusovs 24.09.2014. 10.07

Interesanti uz kuras partijas elektorāta rēķina sudrabai aug reitingi.

Krīt gan V, gan SC, gan ZZS…

Principā, es politiķu vietā noteikti gribētu to noskaidrot.

Nu briesmas pastāv, ja prokremliskie spēki savāks koalīciju-Sudraba+ SC un Lembergs ar prieku tur piemetīsies…Nū…tad būs reāls apdraudējums Latvijas neatkarībai…Bet nu zināma mācība sabiedrībai ir jādabū…

p.s. un V ir nopūlējušies melnu muti ar savu reitingu graušanu…Kā reizē pirms vēlēšanām…

+13
-1
Atbildēt

5

    Ligiña Doniña > Jānis Derkusovs 24.09.2014. 15.11

    Par kādu neatkarību ir runa? Par to, ka mums nav savas monetārās un finanšu politikas? Par to, ka ECB mums diktē, ko pirkt un pārdot banku sektorā? Par to, ka EK mums norāda, ka zemi ārvālstniekiem BŪS pārdot? Par to, ka krievi te atmazgā savu naudu? Par to, ka mēs tirgojam īpašumus pret UA, Kremlim pietuvinātām personām? Par to, ka netiek kreditēta LV ražošana? utt. No neatkarības ir palikusi himna, karogs un valoda, tas arī viss.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ILZE > Jānis Derkusovs 24.09.2014. 12.46

    jautajums_4

    ja prokremliskie spēki savāks koalīciju-Sudraba+ SC un Lembergs ar prieku tur piemetīsies…

    _______________

    Ja SC/V koalīcija neuzaicinās, ZZS ar SC kopā neies.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > Jānis Derkusovs 24.09.2014. 12.40

    zirnekliene Šeloba. Vienotība ir svēta un zanE ir tās praviete:):):)

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    dzintarz > Jānis Derkusovs 24.09.2014. 10.54

    20.gs 70-80-90 gados Latvijā (Baltijas Kaŗa Apgabala štāba mītnes zemē) “nosēdušos” SPRS atvaļināto majoru, puspulkvežu un pulkvežu tūkstoši un pat desmittūkstoši jāpapildina ar papildu termiņuzturantiem.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    gliters > Jānis Derkusovs 24.09.2014. 10.26

    “un V ir nopūlējušies melnu muti ar savu reitingu graušanu…Kā reizē pirms vēlēšanām…”

    http://www.la.lv/latviju-izpardod-gnp/

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

putekliic 24.09.2014. 09.06

Vienotības lielākais trūkums ir pārliecinošu līderu trūkums. Rinkēvičs praktiski vienīgais. Bet gan jau nebūs tik ļauni – neizlēmušo vairākums parasti beigās balso par lielāko varas partiju. Saskaņa par par savu reitinga kritumu var “pateikties” Sudrabai, bet problēmas jau priekš kremliniem tur nav – Sudraba ir Kremļa projekts lumpenlatviešu piesaistei. Tomēr teorētiski nevar izslegt, ka Ušakovam, Sudrabai un Lembergam sanāk vairākums. Lembergs tad varētu sarīkot “vairāksolīšanu”, lai gan neticu, ka ZZS varētu aiziet ar Sudrabu un Ušakovu, jo Lemberga ietekme tajā apvienībā tomēr samazinās uz Vējoņa spārna nozīmes pieauguma. Tā kā cerams, ka nekas pa lielam nemainīsies.

+13
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu