UNESCO atzīst franču bageti par īpašu cilvēces vērtību
Skābmaize top, izmantojot dabīgo ieraugu. Kāpēc tā kļuvusi tik populāra?
Arī ēdot mazāk gaļas, varam darīt labu apkārtējai videi. Trīs gardas burgeru alternatīvas iesaka augu valsts pavārs Edgars Sanders, kurš saimnieko Cēsu restorānā Jāņoga
Dabīga ierauga maizes cepēja komplekts — Agnis rāda «minipaku», kas viņu izolācijas laikā padarījusi par lielāko Omniva klientu Cēsīs. «Četru veidu milti, puskilograms sēklu maisījuma, ķimenes, ieraugs, instrukcijas. Sanāk septiņi kilogrami maizes.» Kad pirms pieciem gadiem viņš pats maizi sāka cept sava dzīvokļa virtuvē, šāda piedāvājuma nebija.
Martā patēriņa cenas bija par 2,8% augstākas nekā pirms gada. Ekonomistiem reizēm ir pārmērīgas spējas saskatīt visur tendences, bet varētu teikt, ka kopš pērnā rudens cenu kāpums pamazām bremzējas. Galvenokārt tas saistāms par norisēm pasaules tirgos, pamatinflācijas tendences ir drīzāk pretējas. Ir sagaidāms, ka turpmākajos mēnešos inflācija vēl nedaudz mazināsies, un gadā vidēji tā būs ap 2,5%.
Vai dzīve padomju laikos tik tiešām bija lētāka? Šo dažu nostalģijas pārņemto purpinātāju argumentu nolēma pārbaudīt lietuviešu blogeris Saulis Veržikausks. Viņš izvēlējās sociālisma ziedu laikus — 1975. gadu — un proporcionāli salīdzināja gan tā laika, gan pašreizējo pirktspēju. Vidējās algas Lietuvā un Latvijā patlaban ir diezgan līdzīgas, tāpēc Veržikauska aprēķinātās cenas tiklab attiecas uz abām valstīm.
Pirms 20 gadiem Maiznīcā Flora izcepa pirmo baltmaizes klaipu. Pašlaik ceptuve dienā saražo septiņas tonnas dažādu maizes un konditorejas izstrādājumu, no kuriem pusi pārdod ārpus Latvijas
Dagnis Čākurs Liepkalnu maiznīcu izaudzējis, neatlaidīgi darot darbu, kas patīk. «Šausmīgi peļņas procenti nekad nav interesējuši. Tas man dzīvesveids»
Pirms gadiem 20 Normunds Skauģis dzejas vietā izvēlējās rupjmaizi. Tagad viņa Lāči var izrādīties vienīgā rūpnieciskā ceptuve pasaulē, kurā maize top kā sentēvu laikos, kas apdziedāti tautasdziesmās
Veikalu plaukti lūst no pārpilnības, zaļajos tirdziņos var nopirkt zemnieku maizi. Taču arvien lielāku popularitāti rīdzinieku aprindās gūst maizes cepšana mājās. Kam jānotiek, lai pilsētnieki, kuru mammas un vecmāmiņas necepa maizi, sāktu to darīt?
Maize 40 kgMakaroni 5 kgGaļa 57 kgPiens 50 kgJogurts 7 kgSviests 2 kgKartupeļi 87 kgBanāni, mandarīni, apelsīni, vīnogas, citroni 15 kgBurkāni 10 kgĀboli un bumbieri 13 kgCukurs 15 kgKola, limonāde 11 litriKafija 1,7 kgKonditorejas izstrādājumi 5 kgRīsi 3 kgZivis, ieskaitot konservus, 12 kgKrējums 12 kgSaldējums 4 kgOlas 197 gab.Gurķi un tomāti 20 kgSvaigi kāposti 7 kgMinerālūdens 20 litriSulas 9 litri Reģionu īpa
Kultūras un izklaides notikumi
Ja vēl neesi reģistrējies, ir.lv reģistrējies šeit vai ienāc spiežot uz sociālo mediju ikonām zemāk.
Aizmirsi paroli?
Ja jau esi reģistrējies, pievienojies šeit.
Piekrītu Pakalpojumu sniegšanas noteikumiem un Privātuma politikai
Piekrītu saņemt izdevniecības jaunumus un satura vēstkopas.
Uz Jūsu norādīto e-pasta adresi %email%, tika nosūtīts apstiprinājuma kods.
Ievadiet kodu
Lūdzi ievadiet saņemto kodu, lai apstiprinātu e-pasta adresi.Mirkli pacietības, lūdzu. Visbiežāk šis kods jums atnāks uz e-pastu uzreiz, tomēr var būt gadījumi, kad tas aizņem vairākas minūtes.
Lūdzu pārbaudiet e-pastu un pārliecinieties, ka ierakstījāt kodu pareizi.Nepieciešamības gadījumā pieprasiet jaunu kodu.
Kļūda. Mēģinat vēlreiz.
Paroles maiņa sekmīga!