Cik latvietis apēd gada laikā?

  • ir.lv
  • 01.02.2012.
  • IR

Maize 40 kg
Makaroni 5 kg
Gaļa 57 kg
Piens 50 kg
Jogurts 7 kg
Sviests 2 kg
Kartupeļi 87 kg
Banāni, mandarīni, apelsīni, vīnogas, citroni 15 kg
Burkāni 10 kg
Āboli un bumbieri 13 kg
Cukurs 15 kg
Kola, limonāde 11 litri
Kafija 1,7 kg
Konditorejas izstrādājumi 5 kg
Rīsi 3 kg
Zivis, ieskaitot konservus, 12 kg
Krējums 12 kg
Saldējums 4 kg
Olas 197 gab.
Gurķi un tomāti 20 kg
Svaigi kāposti 7 kg
Minerālūdens 20 litri
Sulas 9 litri

Reģionu īpatnības
Kurzeme izceļas ar zemeņu patēriņu - 6 kg uz katru cilvēku, turpretim citur Latvijā vidēji 3 kg.

Rīgas reģionā iedzīvotāji biežāk nekā citur Latvijā iegādājas sieru, jogurtu, augļus, tomātus un saldējumu, kā arī dzeramo ūdeni.

Zemgalē ir vislielākais kartupeļu un svaigas gaļas patēriņš, attiecīgi 120 kg un 42 kg vidēji uz mājsaimniecības locekli gadā.

Jaunākajā žurnālā