Žurnāls: Kam šogad bija sliktākie rezultāti matemātikā? • IR.lv

Žurnāls: Kam šogad bija sliktākie rezultāti matemātikā?

Ilustrācija — Image Creator

Matemātikas eksāmenā vissliktākos rezultātus, beidzot 9. klasi, uzrāda tālmācības skolu, bet vidusskolā — tehnikumu audzēkņi. Tikmēr tālmācības privātskolu bizness plaukst, izanalizējis žurnāls Ir.

Valsts izglītības satura centrs nupat publiskojis pārskatu par eksāmenu rezultātiem aizvadītā mācību gada beigās. Dati atklāj, ka 9. klasē vissliktāk gājis tālmācības vidusskolu audzēkņiem. Vidējais rezultāts šajās skolās ir tikai 22%. Matemātikas eksāmenu nav spējis nolikt katrs piektais devītklasnieks, kas mācās attālināti. Lai valsts pārbaudījums skaitītos nokārtots, vajadzēja sasniegt 10% atzīmi. Savukārt vidusskolas eksāmens skaitās nokārtots, ja iegūti vismaz 15%. Lielākās grūtības pārkāpt šo slieksni bijušas profesionālās izglītības iestādēs.

Ir skaidro, kas pie vainas un kā to labot. Tas ir sevišķi būtiski, jo nākamgad minimālo prasību slieksni plānots celt vēl par 5%. Tāds plāns bija jau šogad, taču pamatskolā to apturēja. Iesaldēt kāpumu arī nākamgad nav paredzēts, apgalvo izglītības ministres padomniece Edīte Kanaviņa. Mērķis ir 20%.

Lasiet vairāk žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu