Šķiltava nr.208: Jāturpina skanēt sieviešu balsīm. Kā rūdījās sankcijas. Dziļviltojumi un Keita • IR.lv

Šķiltava nr.208: Jāturpina skanēt sieviešu balsīm. Kā rūdījās sankcijas. Dziļviltojumi un Keita

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Parasti Šķiltava beidzas ar citātiem, bet šoreiz ar tādu sākas. «Esam beidzot pavēruši vaļā durvis, kur kaut kas ir pelējis, un mums jāturpina par to runāt,» saka Latvijas Studentu apvienības prezidente Liene Levada.

Runa, protams, ir par seksuālās uzmākšanās skandālu Mūzikas akadēmijā, kurš spēcīgi saviļņoja Latviju pagājušajā nedēļā. Taču visi labi zinām, ka sabiedrība kopumā sirgst ar uzmanības deficīta sindromu, un vienu karstu tēmu nomaina cita tikpat ātri, cik sociālajos medijos pārlecam no viena ieraksta pie nākamā. Taču seksuālā uzmākšanās nedrīkst aizslīdēt pa ziņu straumi aizmirstībā, tāpēc šonedēļ raidierakstā turpinām par to runāt. Kā citas augstskolas reaģē uz skandālu Mūzikas akadēmijā? Kas par šobrīd notiekošo ir sakāms māksliniecei Rasai Jansonei, kura jau ilgstoši raksta un veido darbus no feminisma skata punkta?

Raidījums pievēršas arī šīs nedēļas karstajai tēmai – mangāna rūdas eksportam uz Krieviju un, plašāk skatoties, Latvijas sankciju politikai. Žurnālisti arī dalās pārdomās par dziļviltojumiem – jaunu, bīstamu parādību interneta vidē, kuru īpatnējā veidā aktualizējis arī skandāls ap Velsas princeses Keitas “uzlaboto” ģimenes fotogrāfiju.

Par šiem un citiem jautājumiem šonedēļ spriež Anda Burve-Rozīte, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps. 

Raidierakstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Raidieraksts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu – abonēt Ir.

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit:  https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu