Rudzu maize iekļauta Latvijas kultūras kanonā. Tā ir būtiska mūsu kultūras zīme. Bet kā pagatavot dienišķo maizīti, lai tā rotātu arī ikvienu svētku galdu? Ir lūdza trīs pavārus piedāvāt mūsdienīgas variācijas par klasiskām garšām
Saldēta tomāta pārsliņas izkūst virs maizes šķēles kā tikko uzsnidzis sniegs. Tiklīdz uzrīvēts, tas tūlīt nozūd. Tomēr svaigums paliek. Savukārt kadiķa dūmos rupjmaizes šķēle pievilgst ar intensīvu garšu. Un nokūpināts krējums kļūst ne tikai biezāks, bet arī krietni izteiksmīgāks. Rīgas ceptuves Čau īpašnieka un pavāra Kristapa Reimaņa, Liepājas restorāna Parka paviljons šefpavāra Roberta Ozoliņa un Cēsu ēstuves Jāņoga šefpavāra Jāņa Sproģa piedāvātās receptes ir krāšņas, taču nebaidieties — visu iespējams atkārtot arī mājas apstākļos.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.