Podkāsts nr.141: Vēlēšanas: izvēles kritēriji, premjeru kandidāti, partiju nākotnes uzdevumi. Un Ukraina • IR.lv

Podkāsts nr.141: Vēlēšanas: izvēles kritēriji, premjeru kandidāti, partiju nākotnes uzdevumi. Un Ukraina

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Noklausieties Ir žurnālistu diskusijas un dodieties balsot!

Priekšvēlēšanu laiks tuvojas noslēgumam. Šo raidījumu ierakstījām tikai divas dienas pirms 1. oktobra, kad lielais vairākums balsotāju dosies uz iecirkņiem, izvēlēsies biļetenu, atzīmēs ar krustiņiem sevišķi cienījamos kandidātus un izsvītros tos, kuri mandātu nav pelnījuši.

Paļaujamies, ka visi Šķiltavas klausītāji ir tik gudri un atbildīgi, ka vai nu jau ir atdevuši savu biļetenu glabāšanā, vai arī sestdien dosies vēlēt. Taču iespējams, ka vēl ir tādi, kuri nav izvēlējušies, par ko balsot. Turklāt gandrīz visiem interesēs — uz kāda pamata citi ir veikuši vai veiks savu izvēli. Tāpēc dabīgi, ka šis raidījums pārsvarā veltīts vēlēšanām – gan mūsu partiju vērtēšanas kritērijiem, gan premjerministru amata kandidātu raksturojumam, gan Saeimas nākamo četru gadu galveno uzdevumu apspriešanai.

Bet nevaram apiet arī notikumus Ukrainā un Krievijā, kur karš, šķiet, iegājis jaunā, iespējams, bīstamākā fāzē. Par šiem un citiem jautājumiem spriež Ir žurnālisti Jana Altenberga, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu