Kubietim Feliksam Rodrigesam ļoti garšo kotletes un kvass. Bet salātus pie gaļas un kartupeļiem viņš kafejnīcās reizēm lūdz aizstāt ar rīsiem
Rīsi un pupiņas ir kubiešu diētas pamatu pamats. Lai gan Karību salas klimats atļauj ievākt vairākas svaigu augļu un dārzeņu ražas gadā, vidusmēra kubieša ēdienkarte ir vienkārša un ogļhidrātiem bagāta. Pārtikas produktu pieejamību vairāk par laikapstākļiem nosaka valdošā iekārta. Piemēram, kartupeļi Kubā ir diezgan ekskluzīvs ēdiens, bet par liellopa nokaušanu pārtikai var nonākt pat cietumā, stāsta Felikss Rodrigess (Felix Rodriguez).
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.