Podkāsts nr.21: Cīņa pret vīrusu saasinās; brien caur novadu reformas dubļiem; kāda ir Burova nākotne? • IR.lv

Podkāsts nr.21: Cīņa pret vīrusu saasinās; brien caur novadu reformas dubļiem; kāda ir Burova nākotne?

2
podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Covid-19 izplatās eksponenciāli, valdība cenšas to apsteigt.

Šonedēļ Šķiltavā Ir galvenā redaktore Nellija Ločmele un komentētāji Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps apspriež valdības koronavīrusa sakarā izsludināto ārkārtas stāvokli, un arī iepazīstina ar Latvijas zinātnieku, kurš palīdz iedegt gaismu epidēmijas tuneļa galā. Aivars Saeimā novērojis šķietami nebeidzamās debates par reģionālo reformu, kuras viņam liekot aizdomāties par ieilgušu braucienu vilcienā no Rīgas uz Daugavpili. Žurnālisti arī vērtē Gods kalpot Rīgai izredzes gaidāmajās domes vēlēšanās.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu – abonēt Ir https://ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Lasi interviju ar Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra direktoru Jāni Kloviņu https://ir.lv/2020/03/11/virusu-elegance/

Komentāri (2)

Sskaisle 13.03.2020. 14.47

Es ļoti labi apzinos, ka es pārspīlētā veidā redzu visā negatīvo. Tas ir slikti, jā, piekrītu, bet – nu jūsu – IR komandas pozitīvisms, galu galā arī ir slikts. Jo tā nekritiskā pasaules uztvere – vai labi – būšu konkrēta -kā valsts reaģē uz covid-19 izplatību – tas ir vēl sliktāk kā mana melnā žults.
Pamatoju savu viedokli –
piemēram , paskaidrojiet man , pastāstiet – kāda liela jēga visiem šiem it kā aizsardzības pasakumiem , ja valstī mierīgi var iebraukt un pa RĪGU staigāt aziātu tūristu grupas. Nu es neprotu atšķirt, kurā brīdī runa ir par ķīniešiem , kurā – par korejiešiem. Dažreiz šķiet, ka spēju noteikt, kuri ir japāņi – bet nu tomēr.
Lūk, katru dienu dzirdu – tūrismā ir 90% samazinājies apgrozījums, ka valsts palīdzēs nozarei. Nu ļoti labi – izcili. Bet tad kā iznāk – valsts maksās tūrisma firmu īpašniekiem , bet tie turpinās vest iekšā Āzijas tūristus lai pelnītu?
Es iepērkos rimčikā – ja rindā priekšā stāv ārzemnieks – es varu tajā rindā nestāties, bet ja man aizmugurē nostājas draugi ķīnieši ? Pēc veikala es dezinfecēju rokas. Bet kā ar pirkumiem, ar somu , ar apģērbiem?
TV ziņās saka – ik pa 3 – 4 stundām veicot dezinfekciju. Vai tas glābs no situācjas?
Vai valstij tiešām nevajadzētu šeit tomēr iejaukties un izvērtēt riskus un ieguvumus?

Ieklausieties , ko saka krīzes situācijas vadītāji – ka valsts apmaksātās pārbaudes veiks tikai tiem, kuriem ir pamats – t.i. – atbraukuši no inficētajām ārzemēm un ir simptomi.
Ja Rīgā rimčikā – jo kaut ko jau nopirkt tomēr vajag – kaut kas ir saķerts un sākas problēmas, tad iznāk , ka uz apmaksātu izmeklējumu nav , ko cerēt, bet kā rakstas as pats – kas jauns.lv – mediķi pasūta māju tālāk un liek aizvērties.

Tas ir normāli? Es domāju, ka kaut kas ļoti būtisks šai situācijā ir palaists garām.

0
0
Atbildēt

0

Sskaisle 13.03.2020. 15.13

Kārtējo reizi pārliecinos, ka viņķele ir ne tikai nulle kā ministre, bet vispār – ar mīnusa zīmi.

Ja levits sauca , ka esot jābūt atbildīgiem, tad variantu jau nav – tāda ministre pat veselu kuģi nogremdēs , kur nu vēl nāciju nobendēs – tas tāds nieks darot un nedarot vien sanāks – pamatoju viedoli –
nr1- ļoti laba ideja, loti labi, ka ir telefona numurs – 113 , kur zvanīt nepieciešamības gadījumā. Bet- vienlaicīgi – visos zinu raidījumos kopš vakardienas dzirdu – lūdzu nezvaniet uz šo numuru, lai iegūtu informāciju. Nu paga – nu kas atkal tas ir ?!!! Kur tad man iegūt informāciju?
Merkele saka, ka no vīrusa var glābt veselais saprāts un solidaritāte – ne mums veselais saprāts, ne solidāritāte. Nu tad ierīkojiet otru numuru 114 – kur var iegūt tikai informāciju.
Tā ir problēma?

nr 2- lūk, tv 24 skatītāja uzdod jautājumu – cik ir plaušu vēdināmās sistēmas, kas būtu pieejamas nepieciešamības gadījumā – nu infektoloģijas centrā ir 6 , cik citur – nezinu – nu paga – atkal – aļo – tovarišči – to sauc par ministri krīzes situācijā?

nr 3 – ltv1 žurnāliste vakar uzdod jautājumu – ko valsts darīs ar tiem, kuri neievēros epidēmijas likumu – ministre atbild – valsts neko nevar darīt, jo mēs esam demokrātija, un viss ir katra paša atbildība . Nu paga – kas tā par atbildi – kāda jēga vispār jebkādiem vaslst s veiktiem izsludinātiem pasākumiem – ja valsts nespēj nodrošināt to izpildi – nu
cilvēki mīļie – nu kam mums tāda ministre ?

– toties plaši smaidot paziņot, ka lūk tās valstis, kuras nestāsta patiesību ar covid 19 izpaltību būtībā esot noziedznieces pret cilvēci – nu čekistaini gājieni – nu citādi tos es nosauktu nespēju – ar savie tiešajiem pienākumiem ministre nespēj tikt galā – cik Kariņš p- pavelk – tik ir , bet lūk – jau tiesāt pasauli un nedemokrātiju ministrei ir enerģija un laika vairāk kā Baltijas jūrai ūdens

Ja A/PAR grib palikt valdībā – tad tomēr ir jādomā un jālemj par ministres nomaiņu – mums nevajag daiļmēlīti

Jau erotikas princeses petravičes dēļ cieš tauta, bet te runa nav tikai par ciešanām. bet par nāves draudiem

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu