Oranžie bumbuļi

  • Ieva Kalēja
  • 13.12.2017
  • IR

Mandeļu kūka

3 lieli mandarīni (tā, lai izvārot sanāk 1 glāze (250 ml) masas), 3 olas, 200 g cukura, 300 g mandeļu miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera. Pūdercukurs pārkaisīšanai.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Nomazgā mandarīnus, liek katliņā aukstā ūdenī un vāra 15 minūtes. Nolej ūdeni. Ielej vēlreiz aukstu ūdeni un vāra vēl 15 minūtes (tā pazudīs rūgtā garša). Nolej ūdeni, atdzesē novārītos mandarīnus (nemizo!), izņem sēklas, sablendē viendabīgā masā.

Bļodā saputo cukuru un olas, pievieno mandeļu miltus, cepamo pulveri un mandarīnu masu. Samaisa.

Liek ietaukotā cepamtraukā (22 cm diametrs) un cep apmēram 50 minūtes, līdz kūka brūna un vidus izcepies. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Ķīniešu cūkgaļa

Vidēji liela cūkgaļas fileja, ap 700 gramu, sagriezta plānās strēmēlītēs, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes, 2 ēdamkarotes eļļas (vēlams sezama), 1 ēdamkarote sakapāta svaiga ingvera, 4 mazi nemizoti mandarīni, sagriezti daiviņās, 8 ēdamkarotes Āzijas saldās čili mērces, 2 ēdamkarotes sojas mērces, 1/4 tējkarotes Ķīnas piecu garšvielu maisījuma, 2 pakčoji, sagriezti gabalos, 4 lociņi, sagriezti lielos gabalos.

Jaunākajā žurnālā