Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz svētku koncertu • IR.lv

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris aicina uz svētku koncertu

27
Viena no koncerta solistēm flautiste Dita Krenberga. Publicitātes foto

Koncertā skanēs izcilu latviešu komponistu skaņdarbi

 

Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā 18. novembrī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un „Rīgas šampanietis” aicina uz Valsts svētku koncertu plkst. 19 Lielajā Ģildē. Gan svētki, gan pārdomas, gan dzīves apcere, gan brīnišķīgi dabas tēlojumi sagaida klausītājus veselu gadsimtu aptverošajā latviešu komponistu mūzikas piedāvājumā – no Jurjānu Andreja līksmes un gavilēm līdz Ērika Ešenvalda poētiskajām skaņu krāsām. Koncerts kā LNSO svētku salūts kopā ar „Rīgas šampanieti”, pēc kura visi tiek aicināti uz īsto svētku salūtu Daugavmalā!

Valsts svētku koncertā skanēs izcilu latviešu komponistu skaņdarbu programma:

Pēteris Barisons „Pie dievnama” no Simfoniskas svītas „Bērnības rīti”,  Ēriks Ēšenvalds „Mākoņi”,  Bruno Skulte „Balāde par kareivi, kurš neatgriezās”,   Alfrēds Kalniņš Kantāte „Pastardiena”, Romualds Kalsons “Kāzu dziesma”, Pēteris Vasks III daļa no Koncerta flautai ar orķestri,  Ādolfs Skulte Simfoniska poēma „Viļņi”,Andrejs Jurjāns Kantāte „Tēvijai”.

Koncerta solistes: Dita Krenberga (flauta) un Laima Lediņa (soprāns). Koncertā piedalās Valsts akadēmiskais koris „Latvija”. Diriģents Aleksandrs Viļumanis.

Biļetes cena Ls 8-20. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu