Eirozonas krīze izraisa naftas cenu kritumu • IR.lv

Eirozonas krīze izraisa naftas cenu kritumu

32
Foto: AFP/LETA

Merkele optimistiska par spēju vienoties palīdzībai Grieķijai 

Naftas cenas pasaules tirgū ceturtdien piedzīvoja kritumu, investoriem nepacietīgi gaidot Briselē notiekošā eirozonas samita iznākumu. 

Ņujorkas biržā ASV vieglās jēlnaftas cena septembra piegādēm samazinājās par 0,98 dolāriem un veidoja 97,42 dolārus (48,42 latus) par barelu, vēsta AFP. 

Savukārt Londonas biržā “Brent” jēlnaftas cena saruka par 1,16 dolāriem – līdz 116,99 dolāriem (58,14 latiem) par barelu. 

Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien pauda optimismu, ka eirozonas dalībvalstu līderi ārkārtas samitā spēs vienoties par finansiālas palīdzības sniegšanu Grieķijai un pasākumiem parādsaistību krīzes apturēšanai. “Es domāju, ka mēs spēsim vienoties par jaunu programmu Grieķijai, kas atrisinās problēmu cēloņus,” norādīja Merkele. 

Eirozonas līderi ceturtdien pulcēsies Briselē, lai meklētu risinājumu Grieķijas parāda krīzei un glābtu valsti no draudošas maksātnespējas. 

Tikmēr naftas cenas bija piedzīvojušas kāpumu trešdien, pateicoties ziņām par ASV jēlnaftas krājumu samazināšanos, kas signalizē par enerģijas pieprasījuma pieaugumu pasaulē lielākajā naftas patērētājvalstī. 

Tāpat augšupeju naftas tirgos trešdien izraisīja optimisms, ka politiķi Vašingtonā spēs panākt vienošanos par ASV parādsaistību griestu paaugstināšanu un novērst valsts iespējamu maksātnespēju.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu