
Foto: ''Selgas'' vafeļu ražotne. Lita Krone, LETA
Pārtikas uzņēmēju pārstāvis pauž aizdomas par mērķtiecīgu uzbrukumu zīmolam
Laboratorijas pārbaudēs konstatēts, ka "Selgas" vafeles satur vien 1,5% transtaukskābju, nevis, kā iepriekš paziņoja dāņu profesors Stēns Stenders – 44%, intervijā Latvijas Radio trešdienas rītā sacīja Latvijas Pārtikas uzņēmēju federācijas vadītājs Didzis Šmits.
"Būs tiesvedība," Šmita teikto citē Nozare.lv. Latvijas pārtikas ražotāji plānojot vērsties Eiropas Komisijā ar lūgumu izvērtēt nepamatotus un prettiesiskus konkurences izkropļojumus iekšējā tirgū. "Līdzīgā veidā, kā uzbruka mums, mēs atbildēsim," sacīja Šmits, paužot pārliecību, ka šis bijis apzināts uzbrukums zīmolam, lai grautu Latvijas ražotāja reputāciju.
Pārtikas uzņēmēju pārstāvis pauda viedokli, ka profesors Stenders par Latvijas pārtikas uzņēmumu nomelnošanu jāizraida no valsts. "Latvijas pārtikas uzņēmumu ražotā produkcija ne tikai atbilst visām Eiropas Savienības likumdošanā noteiktajām prasībām, bet ir paaugstinātas kvalitātes produkti," sacīja Šmits.