Baigi labs!

  • Ieva Alberte
  • 07.08.2019
  • IR
Jānis Libeks (pa kreisi) un Arnis Sprudzāns, SIA Libeks un Sprudzāns īpašnieki.
Foto — Gints Ivuškāns

Jānis Libeks (pa kreisi) un Arnis Sprudzāns, SIA Libeks un Sprudzāns īpašnieki. Foto — Gints Ivuškāns

Arnis Sprudzāns un Jānis Libeks pirms sešiem gadiem pagrabā Gulbenē eksperimentēja, līdz tapa Tālavas sidrs. Patlaban to var nogaršot gan restorānā Vincents Rīgā, gan Somijā un Vācijā

Netālu no slimnīcas un baznīcas — tik dziedinošā apvidū atrodas Tālavas sidra ražotne. Atrast acumirklī neizdodas, jo nav izkārtnes, taču zināms, ka sidrs top kādā no Vecgulbenes muižas ēkām. Ar baltu dvieli uz rokas iznācis no muižas restorāna, viesmīlis norāda: «Tur čaļi brūvē! Bet pie mums arī varat nogaršot!» 

Tālavas sidra mājvieta ir laukakmeņu šķūnis ar augstiem griestiem. Ražotnē ir dikti kluss. «Skaļi te būs no oktobra,» saka Jānis Libeks, viens no uzņēmuma Libeks un Sprudzāns īpašniekiem. No 1. oktobra sākas ābolu pieņemšana, un tad pie ražotnes jau ar pirmo gaismu vietējie drūzmējas ar spaiņiem, piekabēm, ķerrām vai maisiņiem. 

Jaunākajā žurnālā