
Gurķu risoto. Foto — Kitchen Addiction
Neparasta recepte, kuru viegli pieveiks ikviens mājas pavārs
Rakstnieku mājas priekšnieks Deivids bija tipisks Ņujorkas intelektuālis. Nesen bija iznācis viņa pirmais romāns un piedzimis pirmais bērns, vakaros viņš mēdza spēlēt džezroka ansamblītī un sapņoja ierakstīt savu pirmo albumu. Mēs, visi rakstnieku nama tābrīža iemītnieki, tikām uzaicināti vakariņās pie vienas no galvenajām nama finansētājām, bagātas un titulētas atraitnes viņas augšstāva dzīvoklī Centrālparka malā.
Lai gan devāmies ciemos, par vakariņu ēdienkarti bija jāparūpējas mums pašiem, un tā nu Deivids ieradās apkrāvies ar iepirkumu maisiņiem — tur bija gan vakariņu pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas, gan vairākas pudeles vīna. Es atnācu izmircis caurumcauri slapjš, jo pāri Ņujorkai vēlās kārtējais orkāns, taču es, nevēlēdamies laist zudumā dienu, laiku biju pavadījis, kājām izstaigājot vai pusi Manhetenas. Nama pirmajā stāvā tūliņ pie ieejas durvīm aiz letes sēdēja apsargs. Ieraudzījis mūs, viņš aizrādīja, ka šī ieeja un lifti nav paredzēti preču piegādei, un mums jāizmanto kalpotāju lifts.