receptes

- Raksts
- 27.02.2025.
Ideāli mājturības grāmatās

- Labsajūta
- 13.11.2024.
- Laura Dumbere
Lielā garšas ekspedīcija

- Labsajūta
- 23.10.2024.
- Alise Zita Zeidaka
Karalis virtuvē

- Veiksme
- 04.09.2024.
Saltais piķis un prieks


- Dzīvesstils
- 13.05.2025.
- Alise Zita Zeidaka
Cilvēki ir radīti attiecībām
Celmu ģimene nomainījusi galvaspilsētas steigu pret īstu un gardu mājas ēdienu, dabas klātbūtni un vērtībām, ko gatavi glabāt. Lēnā dzīvošana ir aktuāla 2025. gada tendence


- Labsajūta
- 13.11.2024.
- Laura Dumbere
Lielā garšas ekspedīcija
Žurnāliste Sarmīte Kolāte un sociālantropoloģe, fotogrāfe Elīna Kursīte radījušas pētniecisku opusu par latviešu svētku galda karali rasolu, kliedējot maldus par «pareizo» recepti

- Labsajūta
- 23.10.2024.
- Alise Zita Zeidaka
Karalis virtuvē
Septiņas vienkāršas receptes, lai rudens ražas karali ķirbi ietērptu jaunās drānās

- Veiksme
- 04.09.2024.
Saltais piķis un prieks
Skrīveru mājas saldējums savulaik izmantojis kādu kaimiņvalsts skandālu, kas tam kalpojis par lielisku reklāmu. Būdams viens no mājražošanas pionieriem Latvijā, Sotnieku uzņēmums audzis pamazām un gatavojas atvērt jaunu ražotni

- Labsajūta
- 19.06.2024.
Ar odziņu
Astoņas vienkāršas receptes, kas palīdzēs saklāt gardu un svaigu svētku galdu

- Tendences
- 12.05.2024.
Laipni lūgti brokastīs!

- Izziņa
- 04.02.2024.
Tīmekļa kolektīvi

- Labsajūta
- 05.04.2023.
Sakārtot sevi

- Pusdienās
- 04.01.2023.
- Marija Leskavniece
Garšīgi un zaļi


- Vaļasprieks
- 05.06.2022.
Alpu sviests slēpju zābakos

- Tendences
- 12.05.2024.
Laipni lūgti brokastīs!
Latvijā lielākajā kopienas mājā Viskaļi ik sestdienas rītu rezidenti pulcējas uz kopējām brokastīm, lai baudītu vegānisku maltīti un apspriestu ilgtspējīgas idejas

- Izziņa
- 04.02.2024.
Tīmekļa kolektīvi
Interneta kopienas palīdz atrast domubiedrus un nodrošina piederības sajūtu, kas ļoti nepieciešama mūsdienu sarežģītajā pasaulē. Tomēr tām ir arī liels mārketinga potenciāls, uzskata reklāmas speciālisti, kas izpētījuši Latvijas lielākās grupas dažādās interneta platformās

- Labsajūta
- 05.04.2023.
Sakārtot sevi
Lieldienu svētdienā noslēdzas Lielais gavēnis. Kristietībā tas simbolizē Jēzus tuksnesī pavadīto laiku un lielāko atturības periodu visā gadā, taču mūsdienās ikviens šo brīdi var izmantot, lai pārbaudītu savas personīgās robežas, atsakoties no kaut kā svarīga, un ļautos pārdomām. Ir uzklausa divus gavēņa pieredzes stāstus

- Pusdienās
- 04.01.2023.
- Marija Leskavniece
Garšīgi un zaļi
Ikdienas ēšanas paradumi ir viens no iedarbīgākajiem veidiem, kā individuālā līmenī mazināt klimata pārmaiņas. Šomēnes norisinās jau sestais dabai draudzīga uztura izaicinājums Neapēd zemeslodi. Otro gadu to vada Lilita Kenta

- 1 no 2 miljoniem
- 26.10.2022.
- Laura Dumbere
Šimons Buksenbaums, Rīgā atvēris izraēliešu restorānu
Ko tādu izdomāt var tikai trakais — atvērt veģetāro restorānu kovida laikā, par sevi smejas Šimons Buksenbaums. Omulīgā 2eat Falafel&Hummus durvis Krišjāņa Barona ielā viņš vēra pirms gada. Drīz sekoja stingrie pulcēšanās ierobežojumi un komandantstunda. Šimons ievēroja, ka vienīgie gājēji tukšajā ielā ir suņu saimnieki, kuriem, gribi negribi, jāved mīluļi pastaigā. Viņš gāja iepazīties ar sunīšiem un sadraudzējās arī ar saimniekiem. Tā tika pie pirmās uzticamās klientūras. Starp citu, suņi šeit joprojām ir laipni gaidīti.

- Vaļasprieks
- 05.06.2022.
Alpu sviests slēpju zābakos
Baltijas lielākā mūzikas un mākslas festivāla Positivus rīkotāja Ģirta Majora kulinārie suvenīri
