Latvijas ēdiens


- Labsajūta
- 15.11.2023.
- Marija Leskavniece
Latvju skaistules



- Labsajūta
- 07.10.2020.
- Marija Leskavniece
Sīpolu ceļš

- Labsajūta
- 19.06.2025.
Gurķoties
Lai Līgo svētkus varētu pavadīt dabā, nevis virtuvē, apkopojām piecu ēdiena gatavošanas entuziastu radītas vienkārši pagatavojamu gurķu uzkodu receptes

- Pasaulē
- 18.04.2025.
VIDEO: Veģetārā uztura popularitātes pieaugums Latvijā
Latvijā aizvien pieaug interese par augu valsts uzturu.

- Labsajūta
- 15.11.2023.
- Marija Leskavniece
Latvju skaistules
Rudzu maize iekļauta Latvijas kultūras kanonā. Tā ir būtiska mūsu kultūras zīme. Bet kā pagatavot dienišķo maizīti, lai tā rotātu arī ikvienu svētku galdu? Ir lūdza trīs pavārus piedāvāt mūsdienīgas variācijas par klasiskām garšām

- Apcere
- 27.10.2023.
Subjektīvi par melnā gaiļa upurēšanu un šašliku ēšanu
Žurnāls Domuzīme, 2023, nr. 5

- 1 no 2 miljoniem
- 18.11.2020.
Olivers Šmits, Latvian Favourite Foods izveidotājs
Man patīk, ka varu runāt latviski, jo šinīs dienās tas gadās reti — sentimentāls kļūst Olivers Šmits. «Mana dzīvesbiedre ir austrāliete. Un šeit, kur strādāju, neviena latvieša tuvumā nav.» Olivers dzimis 1959. gadā Adelaidā, bet jau 35 gadus kā tehniķis uzrauga aprīkojumu Rietumaustrālijas degvielas uzpildes stacijās. Esmu viņu sazvanījusi nomaļā dzelzsrūdas, litija un zelta raktuvju reģionā. Latvietis dienā mēro 400—500 km, vienā piegājienā gadījies nobraukt pat 1700 km.

- Labsajūta
- 07.10.2020.
- Marija Leskavniece
Sīpolu ceļš
Skābi kāposti, rupjmaize, kartupeļi un biezpiens — igauniete Tīna Roze uzskaita kulināros stūrakmeņus latviešu un igauņu virtuvē. Atšķirīgā ir maz, tomēr mūsu košo auksto zupu kaimiņos nezina

- Labsajūta
- 30.09.2020.
- Alise Zita Zeidaka
Triks ar gaļu

- Labsajūta
- 23.09.2020.
Vecpuišu ēdiens

- Labsajūta
- 08.07.2020.
- Marija Leskavniece
Smaržo sviests

- Labsajūta
- 01.07.2020.
- Marija Leskavniece
Citādie kartupeļi un cūkgaļa

- Labsajūta
- 17.06.2020.
Man te ir labi

- 1 no 2 miljoniem
- 10.06.2020.
Bez ģimenes vakariņām

- Labsajūta
- 30.09.2020.
- Alise Zita Zeidaka
Triks ar gaļu
Ķīnieša Guojunjaņa Ši jeb Kevina ģimene Latvijā ieradās 2013. gadā. Dzimtenē gaisa piesārņojuma dēļ Kevinu mocīja alerģisks iekaisums, tāpēc meklēja jaunas finansiāli izdevīgas un tīras mājas

- Labsajūta
- 23.09.2020.
Vecpuišu ēdiens
Menemen no latviešu omletes atšķiras ar «tehnoloģiju» — olu un dārzeņu maisījumā nav lielu gabalu, tas ir perfekti izsautēts, vijīgs

- Labsajūta
- 08.07.2020.
- Marija Leskavniece
Smaržo sviests
Latvijā ir brīnišķīgi gardi piena produkti! Pietrūkst tikai treknā un krēmīgā pilnpiena pavalga kaymak un biezāka saldā krējuma, ko piešaut pamatēdieniem, saka bosniete Selma

- Labsajūta
- 01.07.2020.
- Marija Leskavniece
Citādie kartupeļi un cūkgaļa
Lai gan latviešu virtuve neizceļas ar produktu daudzveidību vai unikalitāti, to pagatavošanu esam izkopuši līdz meistarības līmenim, uzskata ekvadorietis Ēriks

- Labsajūta
- 17.06.2020.
Man te ir labi
Zviedrs Jakobs Latvijā ļaujas gan dzimtajām, gan vietējām tradīcijām un priecājas par zupu izvēli

- 1 no 2 miljoniem
- 10.06.2020.
Bez ģimenes vakariņām
Pēc 16 Latvijā nodzīvotiem gadiem itālis Agostīno Morandi beidzot var teikt, ka latvieši ir iemācījušies gatavot makaronus
