Veiksme
Zaļās zvaigznes ceļš

Ilgtspēja latviešu gaumē uz šķīvja. Ērika Dreibanta formula Līgatnē

Ēriks Dreibants, SIA Egle un kalns īpašnieks.

Ēriks Dreibants, SIA Egle un kalns īpašnieks. Foto — Ieva Salmane

Pavāru māja Līgatnē ir pavāra Ērika Dreibanta veidots restorāns, kuram priekšroku dod gardēži, kas grib ne tikai labi pavadīt laiku, bet arī izmēģināt tradicionālos produktus jaunās noskaņās

Restorānā ciemojamies piektdienas pusdienlaikā, kad gaisā burtiski jūtams patīkams satraukums — tukšās telpas tūlīt, tūlīt piepildīs pusdienotāji. Cilvēki nāk, dažkārt rezervācijas piesaka ne tikai nedēļām, bet pat mēnešiem iepriekš. «Bankrotējuši neesam, tas jau ir labi,» smaida Ēriks. 

Taču ikdiena nav viegla — katru dienu galva jālauza par desmitiem dažādu lietu. Un tomēr pāri visam ir darītprieks — izcila ēdiena gatavošana, Latvijas tradicionālo garšu saglabāšana un «vienkārši forša lieta». Pavārs restorāna darīšanu uztver nevis kā biznesu, bet gan kā dzīvesveidu. Visi Pavāru mājas izmantotie produkti audzēti tepat Latvijā, domājot par vidi un cilvēkiem. 

Jaunākajā žurnālā