kulinārija

- Tendences
- 02.06.2024.
Nekādas līdzības ar pelmeņiem

- Intervija
- 07.04.2024.
- Marija Leskavniece
Zaļais šķīvis

- Veiksme
- 03.04.2024.
Kūkas glābj pasauli

- Labsajūta
- 15.11.2023.
- Marija Leskavniece
Latvju skaistules


- Labsajūta
- 19.06.2025.
Gurķoties
Lai Līgo svētkus varētu pavadīt dabā, nevis virtuvē, apkopojām piecu ēdiena gatavošanas entuziastu radītas vienkārši pagatavojamu gurķu uzkodu receptes


- Intervija
- 07.04.2024.
- Marija Leskavniece
Zaļais šķīvis
Šefpavāre Nadja Samī vada pirmo bezglutēna restorānu maizes lielvalstī Francijā, kas saņēmis Michelin zaļo zvaigzni — atzinību ar ilgtspējīgu saimniekošanu

- Veiksme
- 03.04.2024.
Kūkas glābj pasauli
Lai sekotu pasaules virtuves tendencēm, kafejnīcas Mr. Biskvīts saimnieces un pavāri dodas pētnieciskās ekspedīcijās uz Ņujorku un Londonu. Viņām rūp, lai Siguldā būtu pieejama tikpat kvalitatīva kulinārija

- Labsajūta
- 15.11.2023.
- Marija Leskavniece
Latvju skaistules
Rudzu maize iekļauta Latvijas kultūras kanonā. Tā ir būtiska mūsu kultūras zīme. Bet kā pagatavot dienišķo maizīti, lai tā rotātu arī ikvienu svētku galdu? Ir lūdza trīs pavārus piedāvāt mūsdienīgas variācijas par klasiskām garšām

- Apcere
- 27.10.2023.
Subjektīvi par melnā gaiļa upurēšanu un šašliku ēšanu
Žurnāls Domuzīme, 2023, nr. 5


- Veiksme
- 12.07.2023.
- Agnese Meiere
Garšo kā mājās

- Labsajūta
- 09.11.2022.
- Marija Leskavniece
Par spīti grūtiem laikiem

- Labsajūta
- 29.06.2022.
Igauņi pirmie tiek līdz zvaigznēm

- Labsajūta
- 15.06.2022.
Pamēģināt kaut ko jaunu

- Vaļasprieks
- 05.06.2022.
Alpu sviests slēpju zābakos

- Karš Ukrainā
- 26.07.2023.
Kara balsis.* Tikai atmiņas un skaista grāmata
Ukrainas vidienes Uspenskas ciematā Pavļenko ģimeni pazīst ikviens. Raisa un Mikola jau 45 gadus strādā vietējā skolā, viņa ir ukraiņu valodas skolotāja, vīrs — matemātikas skolotājs, bijušais direktors un mācību daļas pārzinis. Paralēli ikdienas darbam ģimene iekopusi arī lielu dārzu, audzē vistas un trušus, kopj bites.

- Veiksme
- 12.07.2023.
- Agnese Meiere
Garšo kā mājās
Uzņēmums Latvijas pārtikas ražotājs ar zīmolu Latvijas labumi lielveikaliem piedāvā vairāk nekā 100 veidu kulinārijas produktus

- Labsajūta
- 09.11.2022.
- Marija Leskavniece
Par spīti grūtiem laikiem
Kā saklāt svētku galdu skaisti un gaumīgi, bet taupīgi? Pēc padoma lūkojām pie Kaucmindes Mājturības semināra absolventēm

- Labsajūta
- 29.06.2022.
Igauņi pirmie tiek līdz zvaigznēm
Pirmās Michelin zvaigznes Baltijā ir klāt — pasaulē tik prestižo novērtējumu saņēmuši divi Tallinas restorāni. Ir ielūkojas to šefpavāru virtuvēs

- Labsajūta
- 15.06.2022.
Pamēģināt kaut ko jaunu
Ticējumi vēsta, ka, sagaidot gada garāko dienu un īsāko nakti, jāņusiers jāsien, lai govis nepiemeklē slimība, un pīrāgi jāēd, lai notiktu pārsteigumi, tomēr 21. gadsimta latvietis, ļoti iespējams, no vasaras gaida ko citu. Tāpēc svētkos iesakām ēst sojšliku, lai klimata pārmaiņas iet mazumā, un dzert liepziedu limonādi, lai stūre klausa

- Vaļasprieks
- 05.06.2022.
Alpu sviests slēpju zābakos
Baltijas lielākā mūzikas un mākslas festivāla Positivus rīkotāja Ģirta Majora kulinārie suvenīri
