Dāņu pētniece Lote Bjerre Knudsena tiek uzskatīta par svara samazināšanas injekciju izgudrotāju, kas palīdzējis farmācijas uzņēmumam Novo Nordisk kļūt par visvērtīgāko kompāniju Eiropā
Operdziedātāju Edgaru Ošleju (32) pavasarī pamanīja Maestro Raimonds Pauls. Speciāli viņa balsij sarakstījis jaunas dziesmas, aranžējis jau zināmās, un abi uzstājas ar kopēju programmu
Žurnāliste Sarmīte Kolāte un sociālantropoloģe, fotogrāfe Elīna Kursīte radījušas pētniecisku opusu par latviešu svētku galda karali rasolu, kliedējot maldus par «pareizo» recepti
Bistro Iesmi Blaumaņa ielā 9 Rīgā
Līdz ar tehnoloģiju attīstību un pieprasījumu pēc skaistām bildēm daudzi pat nenojauš, ka tieši ar to nodarbojas, saka Linda Vilmansone. Viņa ir ēdienu stiliste — skaisti noformē ēdienus un dažādus produktus fotografēšanas un filmēšanas vajadzībām, «ēdiena valodā» skatītājiem izstāstot kāda zīmola vai produkta stāstu. Ēdiens ir viņas mīlestība kopš bērnības. Linda ne tikai parāda to tā, ka mutē saskrien siekalas, bet reizēm gatavo arī pati.
Pozitīvā ēdienreize nav tikai brokastis, pusdienas vai vakariņas – tā ir pieredze, ko veido vairāki būtiski elementi: kopā pavadītais laiks, galda klājums, galda kultūra, maltīte un prieks. Tā ir iespēja bērniem ne tikai baudīt gardu ēdienu, bet arī apgūt dažādas prasmes, mācīties pašam izvēlēties ēdienu, kā arī ieturēt maltīti kopā ar citiem. Pozitīvā ēdienreize ir arī pedagoģisks process, jo bērni tiek iesaistīti gan maltīšu gatavošanā, gan galda kultūras apgūšanā.
Latvijā pret pārtiku izturamies atbildīgāk nekā citur Eiropā, tomēr vēl ir, kur tiekties, lai sagādātais nenonāktu atkritumos
Šefpavāre Nadja Samī vada pirmo bezglutēna restorānu maizes lielvalstī Francijā, kas saņēmis Michelin zaļo zvaigzni — atzinību ar ilgtspējīgu saimniekošanu
Daudzās pasaules zemēs valsts politikas veidotāji arvien biežāk mudina iedzīvotājus dot priekšroku veģetāram vai vegānam ēdienam
Fleksitariāņu, veģetāriešu un vegānu diētas kļūst aizvien populārākas visā Eiropā. Bet vai tiešām eiropieši steika vietā izvēlas tofu? Eiropas raidsabiedrības ARTE šīsnedēļas video apskats veltīts tam, kā mainās gaļas patēriņš valstīs. Eiropā katrs otrais ats
Kafejnīca Kase Brīvības 75
Šefpavārs Renārs Purmalis izdevis recepšu grāmatu Gatavo dabā. Tas bija viens no viņa sapņiem. Savus sapņus viņš vienmēr vai nu piepilda, vai nogalina
Ja vēl neesi reģistrējies, ir.lv reģistrējies šeit vai ienāc spiežot uz sociālo mediju ikonām zemāk.
Aizmirsi paroli?
Ja jau esi reģistrējies, pievienojies šeit.
Piekrītu Pakalpojumu sniegšanas noteikumiem un Privātuma politikai
Piekrītu saņemt izdevniecības jaunumus un satura vēstkopas.
Uz Jūsu norādīto e-pasta adresi %email%, tika nosūtīts apstiprinājuma kods.
Ievadiet kodu
Lūdzi ievadiet saņemto kodu, lai apstiprinātu e-pasta adresi.Mirkli pacietības, lūdzu. Visbiežāk šis kods jums atnāks uz e-pastu uzreiz, tomēr var būt gadījumi, kad tas aizņem vairākas minūtes.
Lūdzu pārbaudiet e-pastu un pārliecinieties, ka ierakstījāt kodu pareizi.Nepieciešamības gadījumā pieprasiet jaunu kodu.
Kļūda. Mēģinat vēlreiz.
Paroles maiņa sekmīga!