Dzīve
Iet kā smērēts!

Atvērts pavasarī un jau Michelin apbalvots – bistro Smør

Bistro Smør šefpavārs Kaspars Barsukovs.

Bistro Smør šefpavārs Kaspars Barsukovs. Foto — Ieva Salmane

Skandināvu virtuves iedvesmotais bistro Smør tika atvērts tikai šopavasar un jau saņēmis prestižo Michelin Bib Gourmand apbalvojumu

Šefpavāra Kaspara Barsukova (36) darba diena sākas astoņos no rīta, kad viņš dodas uz Rīgas Centrāltirgu iepirkt svaigus produktus — gan obligāti nepieciešamo pastāvīgajai ēdienkartei, gan iepriekš neparedzamus, tobrīd viņa uzmanību piesaistījušus labumus dienas ēdienkartei. Ļaušanās iedvesmai prasa arī ātru domāšanu, jo īsajā atpakaļceļā uz bistro viņam jāpieņem lēmums, ko gatavos, lai virtuvē tūliņ ķertos pie darba. Lūkoties debesīs un pie kafijas tases filozofēt par receptūrām nav vaļas. Prātam un izdomai jābūt tikpat asiem kā pavāra nazim.

Kaspara darba laiks virtuvē beidzas desmitos vienpadsmitos vakarā, kad dienas ēdienu sarakstu viņš nodzēš no tāfelēm, kas kalpo kā ēdienkartes. Nākamajā rītā ar krītu tiek rakstīti citi. Un tā katru dienu.

Jaunākajā žurnālā