ēdienkarte
- Tehnoloģijas
- 13.05.2025.
Rīki vieglākai ikdienai


- Personība
- 30.10.2024.
- Laura Dumbere
Zvaigznes un dilles

- Veiksme
- 17.07.2024.
Saimniece pret savu gribu

- Tendences
- 12.05.2024.
- Ilze Šķietniece
Neaizlaist postā

- Tendences
- 07.04.2024.
Lakonisma diskrētais šarms

- Tehnoloģijas
- 13.05.2025.
Rīki vieglākai ikdienai
Pirms pāris gadiem tie bija tikai ziņkāres pilni eksperimenti ar teksta un attēlu ģeneratoriem, bet šodien jau sarunājamies ar mākslīgo intelektu balsī kā ar personīgo asistentu, pat psihoterapeitu

- 1 no 2 miljoniem
- 13.11.2024.
Raimonds Herbsts, suši meistars laukos
Nepilnus trīs kilometrus pa zemes ceļu no šosejas, 18 kilometrus no Kuldīgas, gleznainā bijušo kolhoza zivju dīķu ielokā Snēpelē — tā tomēr ir neparasta atrašanās vieta suši restorānam. Pirms diviem gadiem to iekārtoja Raimonds Herbsts. Deva nosaukumu Asaka Pasaka.

- Personība
- 30.10.2024.
- Laura Dumbere
Zvaigznes un dilles
Kristaps Sīlis (35) ir tikai otrais Latvijas šefpavārs, kuram nupat izdevies iegūt profesijas augstāko novērtējumu — Michelin zvaigzni. Pats tam vēl nespēj noticēt

- Veiksme
- 17.07.2024.
Saimniece pret savu gribu
Krogs Aveņi atrodas stratēģiski izdevīgā trīs vēsturisku piļu tuvumā pašā Latvijas pierobežā. Vita Začesta tajā saimnieko jau 20 gadus un pratusi panākt, ka viesu te netrūkst arī pēc tūrisma sezonas beigām

- Tendences
- 12.05.2024.
- Ilze Šķietniece
Neaizlaist postā
Latvijā pret pārtiku izturamies atbildīgāk nekā citur Eiropā, tomēr vēl ir, kur tiekties, lai sagādātais nenonāktu atkritumos


- Dzīvesstils
- 10.03.2024.
Ardievu, kotletes!

- Tendences
- 02.10.2023.
Osīriss atdzimis

- Aktuāli
- 07.05.2023.
Igauņu salūts

- Tendences
- 02.04.2023.
Kotletes un burbuļi. Garāmskrienot

- Bizness pasaulē
- 05.02.2023.
Pēdējā maltīte

- Tendences
- 05.02.2023.
Lakonisms un nianses

- Dzīvesstils
- 10.03.2024.
Ardievu, kotletes!
Daudzās pasaules zemēs valsts politikas veidotāji arvien biežāk mudina iedzīvotājus dot priekšroku veģetāram vai vegānam ēdienam

- Tendences
- 02.10.2023.
Osīriss atdzimis
Gandrīz ikviens te pazīst pārējos vismaz vārda pēc, kā ar mazu ironiju rakstījusi Vita Matīsa, 2019. gadā sagaidot Café Osīriss ceturtdaļgadsimta jubileju. Drīz jau būs trīsdesmitgade, tātad Osīriss varētu būt vecākais neatkarības laikā tapušais Rīgas restorāns. Nule tas atvērts pēc remonta, interese ir liela, tāpēc galdiņu pusdienām ieteicams rezervēt iepriekš, lai nebūtu skumji jādodas prom.

- Aktuāli
- 07.05.2023.
Igauņu salūts
Joki par lēnajiem igauņu puišiem vairs nav vietā. Pirms gada divi kaimiņzemes restorāni pirmie Baltijā saņēma Michelin zvaigznes. Kas viesus sagaida vienā no tiem — Noa Chef’s Hall Tallinā?


- Bizness pasaulē
- 05.02.2023.
Pēdējā maltīte
Par savu slēgšanu paziņojusi Kopenhāgenas Noma — par labāko pasaulē atzītais restorāns. Šefpavārs Renē Redzepi skaidro, ka augstākā līmeņa restorāni ar nogurdinošām darba stundām un intensīvu darba kultūru ir sasnieguši savu lūzuma punktu. «Tie nav ilgtspējīgi»

- Tendences
- 05.02.2023.
Lakonisms un nianses
Shōyu Ausekļa ielā 20
