ēdienkarte

- Personība
- 31.07.2025.
- Alise Zita Zeidaka
Rasols ar sēpiju. Latviešu šefpavārs populārā Parīzes restorānā

- Tehnoloģijas
- 13.05.2025.
Rīki vieglākai ikdienai


- Personība
- 30.10.2024.
- Laura Dumbere
Zvaigznes un dilles

- Veiksme
- 17.07.2024.
Saimniece pret savu gribu

- Pusdienās
- 21.08.2025.
- Ilze Šķietniece
Porziņģis, Žagars un Latvijas izlase — vai gatavi medaļām?
Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien aizvada pēdējo pārbaudes spēli pirms Eiropas čempionāta, kas Rīgā sāksies 27. augustā. Vai puiši ir gatavi izcīnīt medaļas, jautājam izlases galvenā trenera asistentam Artūram Visockim-Rubenim

- Personība
- 31.07.2025.
- Alise Zita Zeidaka
Rasols ar sēpiju. Latviešu šefpavārs populārā Parīzes restorānā
Pirms 10 gadiem Toms Bērziņš (28) pēc vidusskolas beigšanas ar mugursomu plecos pameta dzimteni. Guvis pieredzi restorānos ar Michelin zvaigzni, tagad viņš pats ir šefpavārs Parīzē

- Tehnoloģijas
- 13.05.2025.
Rīki vieglākai ikdienai
Pirms pāris gadiem tie bija tikai ziņkāres pilni eksperimenti ar teksta un attēlu ģeneratoriem, bet šodien jau sarunājamies ar mākslīgo intelektu balsī kā ar personīgo asistentu, pat psihoterapeitu

- 1 no 2 miljoniem
- 13.11.2024.
Raimonds Herbsts, suši meistars laukos
Nepilnus trīs kilometrus pa zemes ceļu no šosejas, 18 kilometrus no Kuldīgas, gleznainā bijušo kolhoza zivju dīķu ielokā Snēpelē — tā tomēr ir neparasta atrašanās vieta suši restorānam. Pirms diviem gadiem to iekārtoja Raimonds Herbsts. Deva nosaukumu Asaka Pasaka.

- Personība
- 30.10.2024.
- Laura Dumbere
Zvaigznes un dilles
Kristaps Sīlis (35) ir tikai otrais Latvijas šefpavārs, kuram nupat izdevies iegūt profesijas augstāko novērtējumu — Michelin zvaigzni. Pats tam vēl nespēj noticēt

- Veiksme
- 17.07.2024.
Saimniece pret savu gribu
Krogs Aveņi atrodas stratēģiski izdevīgā trīs vēsturisku piļu tuvumā pašā Latvijas pierobežā. Vita Začesta tajā saimnieko jau 20 gadus un pratusi panākt, ka viesu te netrūkst arī pēc tūrisma sezonas beigām

- Tendences
- 12.05.2024.
- Ilze Šķietniece
Neaizlaist postā

- Tendences
- 07.04.2024.
Lakonisma diskrētais šarms

- Dzīvesstils
- 10.03.2024.
Ardievu, kotletes!

- Tendences
- 02.10.2023.
Osīriss atdzimis

- Aktuāli
- 07.05.2023.
Igauņu salūts

- Tendences
- 02.04.2023.
Kotletes un burbuļi. Garāmskrienot

- Tendences
- 12.05.2024.
- Ilze Šķietniece
Neaizlaist postā
Latvijā pret pārtiku izturamies atbildīgāk nekā citur Eiropā, tomēr vēl ir, kur tiekties, lai sagādātais nenonāktu atkritumos


- Dzīvesstils
- 10.03.2024.
Ardievu, kotletes!
Daudzās pasaules zemēs valsts politikas veidotāji arvien biežāk mudina iedzīvotājus dot priekšroku veģetāram vai vegānam ēdienam

- Tendences
- 02.10.2023.
Osīriss atdzimis
Gandrīz ikviens te pazīst pārējos vismaz vārda pēc, kā ar mazu ironiju rakstījusi Vita Matīsa, 2019. gadā sagaidot Café Osīriss ceturtdaļgadsimta jubileju. Drīz jau būs trīsdesmitgade, tātad Osīriss varētu būt vecākais neatkarības laikā tapušais Rīgas restorāns. Nule tas atvērts pēc remonta, interese ir liela, tāpēc galdiņu pusdienām ieteicams rezervēt iepriekš, lai nebūtu skumji jādodas prom.

- Aktuāli
- 07.05.2023.
Igauņu salūts
Joki par lēnajiem igauņu puišiem vairs nav vietā. Pirms gada divi kaimiņzemes restorāni pirmie Baltijā saņēma Michelin zvaigznes. Kas viesus sagaida vienā no tiem — Noa Chef’s Hall Tallinā?

