Vanadziņa mājas līdzīpašniece un restorāna vadītāja Madara Intenberga-Vilka. Foto — Ieva Salmane
Pirms septiņiem gadiem Cēsu vecpilsētas sirdī no gruvešiem atdzima leģendārā Vanadziņa māja, kurā jauni latviešu uzņēmēji cerēja piepildīt sapni par savu restorānu un viesnīciņu. Šoruden restorāns H. E. Vanadziņš pirmo reizi ieguva prestižo Michelin Bib Gourmand apbalvojumu
Telpas smaržo pēc priežu zariem, ar kuriem restorāns izdekorēts Ziemassvētku gaidās. Deg sveces un valda miers, jo viesi būs tikai pēcpusdienā. «Ziema mums ir klusais laiks,» pasniedzot smaržīgu svaigi ceptu maizi, stāsta Vanadziņa restorāna šefpavārs Edgars Rubenis, kurš ar kolēģiem jau rosās pa virtuvi.
Pērnruden restorāns pirmo reizi tika iekļauts Michelin ievērības cienīgo restorānu sarakstā, bet šogad saņēma prestižo Bib Gourmand apbalvojumu par izcilas kvalitātes un draudzīgas cenas ideālo līdzsvaru. «Aiz priekiem lēkājām kā zaķi,» pasmaida Vanadziņa mājas līdzīpašniece un vadītāja Madara Intenberga-Vilka.