Šlesers atgriežas politikā caur partiju "Vienoti Latvijai" (papild.) • IR.lv

Šlesers atgriežas politikā caur partiju “Vienoti Latvijai” (papild.)

133
Inguna Sudraba. Foto: Ieva Čīka, LETA

TV3 raidījums: Sudraba pusdienojusi Šlesera sabiedrībā

Bijušais politiķis uzņēmējs Ainārs Šlesers partijas “Vienoti Latvijai” rindās būtu liels ieguvums šīs politiskās organizācijas virzībā un atpazīstamībā, teica partijas “Vienoti Latvijai” līderis Mareks Zeltiņš. “Vienoti Latvijai” ir notikušas sarunas ar Šleseru un ir arī saņemts ekspolitiķa iesniegums par iestāšanos partijā, atjaunojot savu politisko darbību, ziņo LETA.

“Vienoti Latvijai” risina sarunas arī ar citiem par iestāšanos partijā, taču to vārdus Zeltiņš neatklāj, norādot, ka tādā gadījumā nekavējoties sekotu pretspiediens no citiem politiskajiem spēkiem.

Zeltiņš teica, ka dažādas “interesantas personas” varētu būt sastopamas sestdien, 7.decembrī, “Vienoti Latvijai” kongresā, kas norisināsies Vēstures un kuģniecības muzejā Rīgā.

Jaunizveidotā partija “Vienoti Latvijai” šogad notikušajās pašvaldību vēlēšanās startēja desmit, bet tās pārstāvji tika ievēlēti astoņās pašvaldībās – Ilūkstes, Krāslavas, Viļakas, Viļānu, Madonas, Ropažu un Dagdas novadā, kā arī Rēzeknes pilsētā.

Sudraba pusdieno Šlesera sabiedrībā

Bijusī valsts kontroliere un nule par tautas kustības veidošanu paziņojusī Inguna Sudraba pieķerta kopīgās pusdienās gan ar Aināru Šleseru, gan citiem ietekmīgiem politbiznesa ļaudīm, svētdienas vakarā vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Divas dienas pēc tam, kad 27.novembrī Sudraba paziņoja par tautas kustības startu, raidījums “Nekā personīga” novērojis kādu sanāksmi Vecrīgā. Uz to ieradies bijušais “Latvijas ceļa” valdes loceklis un premjera Andra Šķēles padomnieks, tagad uzņēmējs Druvis Skulte, kopā ar viņu miljonārs, bijušais “Latvenergo”, Privatizācijas aģentūras pārvaldnieks, Rīgas piena kombināta īpašnieks, tagad Minhauzena muižas un Liepājas tirgus līdzīpašnieks Atis Sausnītis.

Sanāksmi “Kaļķa vārtos” papildinājis arī Rīgas Tehniskās universitātes projektu pārvaldības departamenta direktors Mareks Zeltiņš, kurš uz iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām bija nodibinājis partiju “Vienoti Latvijai”. Uz to ieradies arī bijušais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers. Bet Inguna Sudraba ieradusies pati pēdējā.

Viņu kopīgās pusdienas ilgušas trīs stundas, vēsta “Nekā personīga”.

Pēc tām uz raidījuma jautājumu, par ko apspriedusies šī kompānija, Skulte teicis, ka runājuši, kā palīdzēt Sudrabas veidotajai jaunajai tautas kustībai: “Partija netiek dibināta, notiek sarunas, konsultācijas par Latvijas nākotni, politiskās sistēmas attīstību.”

Tomēr uz precizējošu jautājumu, kāda varētu būt jaundibinātā partija – labēja vai kreisa, Skulte atbild: “To mēs vēl lemsim.”

Lai arī pirms pāris gadiem Sudraba ar Šleseru asi konfliktēja, jo Šlesers Valsts kontrolierei publiski pārmeta, ka viņa darbojas “Parex” bankas akcionāru interesēs, bet Sudraba iesūdzēja Šleseru tiesā, piedzenot no viņa 5000 latu kompensāciju, tagad kara cirvis esot norakts.

Šlesers raidījumam apgalvo, ka “pieņēmis lēmumu palīdzēt šai konkrētajai partijai “Vienoti Latvijai”, jo šī partija ir dibināta Latgalē”. Ar Sudrabu apspriedies tāpēc, lai saprastu, kādā veidā nākotnē ar viņas veidoto tautas kustību varētu sadarboties.

“Ar Sudrabas kundzi mēs satikāmies pirmo reizi un apspriedām situāciju valstī, apmainījāmies ar viedokļiem, jo viņa ir pieņēmusi lēmumu par kustības uzsākšanu, uz ko viņa arī aicina cilvēkus, un tā kā “Vienoti Latvijai” patreiz ir viena no tādām partijām, kas aktīvi kustās un grib kaut ko darīt Latvijā, tad bija nepieciešams apsriesties, kādā veidā šīs kustības Latvijā nākotnē var sadarboties,” teica Šlesers.

Vēlāk sazvanīta, Sudraba apgalvoja, ka viņa šo tikšanos neesot organizējusi un ar Šleseru kopā partiju neveidos. Uz savādo tikšanos tāpat vien atnākusi – viņu aicinājis “Visu Latvijai” politiķis Mareks Zeltiņš, kuram nez kādēļ līdzi ieradušies Šlesers, Strautiņš un Skulte, ar kuriem Sudrabai neesot nekāda sakara.

Kā zināms, Sudraba līdz pēdējam noliedza nodomu iesaistīties politikā. Pirmais par to novembra vidū paziņoja uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Sudraba no 1.novembra vada Krūmiņa meitai un valsts Fizikālās enerģētikas institūtam piederošu SIA, kas nodarbošoties ar zinātnes satuvināšanu ar biznesu.

Visbeidzot šonedēļ Sudraba sasauca medijus, lai paziņotu, ka dibinās tautas kustību un glābs Latvijas tautu no postošās Eiropas Savienības.

Tomēr joprojām Sudraba turpināja apgalvot, ka partijas nebūs, viņa neko nevadīs. Vienīgais, kas Sudrabai ir skaidrs, ka parlamentārā sistēma nekam neder, partijas ir sliktas, bet cilvēkiem jāapvienojas un jāpārveidojas.

(papildināta ar ziņām par “Vienoti Latvijai”)

Komentāri (133)

ievuliitis 02.12.2013. 09.09

“Lai arī pirms pāris gadiem Sudraba ar Šleseru asi konfliktēja, jo Šlesers Valsts kontrolierei publiski pārmeta, ka viņa darbojas “Parex” bankas akcionāru interesēs, bet Sudraba iesūdzēja Šleseru tiesā…”
Re, kur mūsu – vientiešu muļķošanas sākums. Cik daudzi toreiz uzķērās. Labi, ka to, kas vēl joprojām tai tic, praktiski vairs nav palicis.
Tovakar, zinot, ka pie ārdurvīm to sagaidīs Pūpola kungs no NP ar neertiem jautājumiem, Sudraba izlavījusies caur virtuvi un pazudusi pa sētas durvīm. Tas uzjautrina un liecina, ka Maskavas polittehnologi ir kļūdījušies aprēķinos – kārtējā persona, kas ir apņēmusies veikt to melno tautas muļķošanas darbu, atkal ir vāja, sitienu nevar turēt.
Tas neapšaubāmi priecē.:))

+47
-2
Atbildēt

5

    janazakovica > ievuliitis 02.12.2013. 22.54

    tie bija cekistu-skonto apsardzes dienests..

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    oktaavs > ievuliitis 02.12.2013. 17.40

    Ļoti adekvāts (tieši pirmais) komentārs. Tev plusu pieliku :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Pēterītis > ievuliitis 02.12.2013. 11.38

    Mums nevajag revolucionāru partiju, mums vajag 100 uzticamu vīru, kurus salikt valsts stratēģiskajos punktos (Trockis, Krievija pirms simts gadiem).
    Nav nekā jauna šajā pasaulē. Ja nu vienīgi, ka šoreiz vīra vietā bijusi sieva.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 02.12.2013. 14.11

    Par to, ka Šlesers nekad netur ļaunu prātu bija smieklīgi. Tie cilvēki, kas negribēja pārdot zemi, uz kuras tagad Alfa stāv, nemaz nesadusmoja Šleseru. Vienkārši situācija tāda izveidojās, ka tur bija jāsūta stipri puiši ar šaujamieročiem. Ne policija, savi algotņi. Vai tad to var saukt par atriebību? Protams, ka nē. Viņam to zemi vajadzēja un viņš to paņēma. Kā sacīt, – nekā personiska.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    Ludmila > ievuliitis 02.12.2013. 09.33

    Vismaz es toreiz ticēju reāla konflikta patiesumam .
    Sudraba regulāri masu mēdijos parādījās ar graujošiem atmaskojumiem ” ,bet reāli jau nekas nebija , it kā varēja vainot mūsu tiesu sistēmu ,ka nereaģē . Bet varbūt tie Sudrabas kontroles papīri bija tik vāji ,ka neviena represīvā instance nemaz negribēja ķēpāties .

    Manuprāt Šlesers pieder pie cilvēkiem kurš nekad neapvainojas un netur ļaunu prātu . Ja arī toreiz tesiņš bij paties tad šim elestīgajam darbonim tas nav šķērslis .

    +17
    -3
    Atbildēt

    0

Egita 02.12.2013. 10.22

Tautas ,, kustību ” veidotāju stresiņš liecina ,ka Dombrouska demisija ir sajaukusi plānus.
šā vai tā, Ingūnas ģībonis uz dramatiskā fona, piešķir notikumiem jautrību.

+34
0
Atbildēt

0

ievuliitis 02.12.2013. 09.13

Skultem komjaunieša rūdījums spiežās pa visām vīlēm laukā.:)) Toreiz arī varēja nakts vidū katru no tiem pamodināt un tas bez aizķeršanās varētu noturēt īsu runu par darbaļaužu gaišo nākotni, partijas vadošo lomu vai darba ražīguma celšanu. Pats ne mirkli tam visam neticot. Šodien vardi ir citi, bet viscaur un viscaur melīgi joprojām.

+31
-1
Atbildēt

9

    kkreslins > ievuliitis 02.12.2013. 20.43

    tur it tas baisākais , ka faktiskā vara Latvija pieder komjauniešiem, KGBšņikiem un citiem, kuriem smadzenes izskalotas padomju laikos, skumji

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > ievuliitis 02.12.2013. 15.06

    Manuprāt, ir jāpiedzimst par tautas nodevēju, jo tikai ar melnu dvēseli var nodot tautu.
    es arī biju komjauniete, bet netaisījos izaugt par partijnieci, kaut tajā laikā tas bija pat ļoti materiāli izdevīgi. Materiālisti arī izaug par nodevējiem, jo tiem nekad nepietiek.
    Es gan priecājos, ka biju savulaik komjaunatnē- jo bija jautri un visādi jautri tusiņi, ne tādi kā tagad, kad pat dziedāt jaunieši ne prot ne grib- ne par visiem, bet tā nu ir.
    Izklaidējāmiers tajos laikos, kā pratām un nekāda komjaunatne te neko nevar samaitāt, ja pats cilvēks nav piedzimis bez dvēseles.

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    austrisv > ievuliitis 02.12.2013. 13.33

    Skulte, cik zinu bija Cēsu pilsētas vai rajona 1. partijas sekretārs!
    Visi partijnieki cenšas stutēt veco LPSR cik jau nu katrs to spēj sākot ar Bērziņu, Augustu, un aizkulišu spēlētāji.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > ievuliitis 02.12.2013. 11.55

    …Urga…mjā…par studentiem Tev taisnība – šādos izšķirīgos protesta akciju brīžos, kad vajadzētu tieši jauniešiem demonstrēt savu nostāju – sajūta, ka mūsu valstī studentu vispār nav….tik ļoti atšķirīgi no Rietumvalstu studentiem – neaktīvi, neredzami, klusējoši…spējīgi vien uz Flashmob organizētām spilvenu cīņām….

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    valdis > ievuliitis 02.12.2013. 10.53

    /…konkrēti šie Repšes un Sudrabas projekti, vairāk tiek veidoti kā SC satelītprojekti ar mērķi līdzīgi kā Rīgā, kur SC nonāca pie varas, veidojot tandēmu ar Šlesera partiju, kas pārtapa Amerika partijā, un, saprotot, ka saviem spēkiem SC nevar nākt pie varas, bija nepieciešamas šīs satelītpartijas. Acīmredzot, šī Rīgas domes pieredze viņiem pašiem šķiet pietiekami veiksmīga un to tiek mēģināts reproducēt valsts mērogā. Es domāju, ka vēlētājiem tas ir ļoti precīzi jāvērtē un jāprasa pilnīga skaidrība no šiem politiskajiem spēkiem, ar kurām partijām viņi saskata iespēju strādāt koalīcijā, ar kurām – nesaskata, kādus valsts stratēģiskās attīstības virzienus viņi redz,” teica Dombrovskis./

    Ja pareizi sapratu, Skulte un Sausnītis tieši teica Pūpolam, ka viņi sprieduši par Reģionu partijām.
    Savukārt Šlesers pieslēdzies Vienoti Latvijai, vai kā tur, kas ir RTU pasniedzēja Mareka Zeltiņa partija. Uz Rīgas vēlēšanām uz visiem ielu stūriem jaunieši dalīja skrejlapas ( droši vien studentiem bija iedots brīvsolis no lekcijām). Pilns Rīgas centrs.
    Un tagad viņi visi domā par Latviju – mūsu mājām. Visai grandiozi mērķi.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 02.12.2013. 11.04

    “Un tagad viņi visi domā par Latviju – mūsu mājām.”
    Kā tad, noteikti par TO viņi domā.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    valdis > ievuliitis 02.12.2013. 09.42

    Sausnītis vismaz agrāk bija saistīts ar Valmieru, šķiet. Skulte arī Ziemeļvidzeme, ja vēl pieplusojam Kraukli u.c… Reģionālās partijas ies palīgā SC. Rīgā SC izšķirošas bija Šlesera atliekas GKR. Tagad ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 02.12.2013. 13.49

    Visi partijas sekretāri, Bet, izaug no komjauniešiem. Tā ir pirmā pakāpe, kur tie iemācās runāt pareizi melīgās frāzēs. Vēlāk spējīgākie kļūst par partijas sekretāriem, vajadzības gadījumā – “cīnītājiem” par neatkarību.

    +18
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 02.12.2013. 10.22

    Protams, pazīšanās, kā padomju laikos arī tagad spēlē lomu. Bet Latvijai ir tāds lielums, ka reģionam nav nozīmes. Tu iepazīsties ar kadu un, ja ir vēlme, piecās minūtēs vari atrast kopējas paziņas. Es, par piemeru pazīstu Taņu Ždanoku, esmu ar Rubiku intervijā tikusies, viņš man grāmatu ar ierakstu uzdāvināja:)) Vai tapēc es ar viņiem iešu, kko sarunāt? Nē, es domāju, ka šeit ir noteicoša to cilvēku vērtību sistēma. Ne velti saka – tāds tādu pazīst.

    +23
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu