Joprojām ticu savai sirdij • IR.lv

Joprojām ticu savai sirdij

Elvita Ragovska. Foto – Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

Aktrises Elvitas Ragovskas (25) sirdi pagājušajā vasarā skāra infekcija. Komplikāciju dēļ viņa vairākus mēnešus cīnījās par dzīvību, zaudēja pusi pēdas, arī tagad ir nemitīgā ārstu uzraudzībā. Taču Elvita izvēlas būt cīnītāja un saka: «Es joprojām ticu savai sirdij un ķermenim»

Līdz laika zoba apgrauztai divstāvu mājai Rīgas centrā, kur dzīvo Elvita, ved garš iebraucamais ceļš. Starp kokiem un krūmiem iegūlis masīvs galds un soli, virs tiem dažādās toņkārtās dzied putnu balsis. Mazliet tālāk zied tulpes. Parasta pavasara ainava, ja vien visu zaļo un saplaukušo naktī pirms mūsu tikšanās nebūtu pārklājis sniegs. Stindzinot, saldējot un piespiežot cīnīties par dzīvību.

Dzīvoklī sagaida Elvita un Falko — mazs smilškrāsas sunītis, kurš nosaukts par godu filmas Bezgalīgais stāsts varonim Falkoram. Mazliet vairāk nekā pirms pusgada, kad Elvita brauca ar riteni, Falko tupēja uz rāmja piestiprinātā groziņā un vējš plivināja viņa ausis. Tagad suņukam jāsamierinās ar pastaigām bez saimnieces. Viena pati laukā ar suni Elvita neiet. Nav tik daudz spēka un pārliecības par savu varēšanu. Nezina, vai būtu spēks noturēt, ja suņuks pēkšņi parautu pavadu. «Nekad nebūtu iedomājusies, ka ar mani — cilvēku, kurš nekad nav nopietni slimojis, ir regulāri vingrojis, izvēlējies veselīgu uzturu, varētu notikt kas tāds…» saka jaunā aktrise.

Pēkšņs «sniegs», līdzīgi kā augiem dārzā, uzsniga arī Elvitas dzīvē.

Jau kopš 13 gadu vecuma meitene sapņoja par teātri, pēc vidusskolas stājās aktieros. 2018. gadā Jaunais Rīgas teātris gatavoja trupas papildinājumu. Elvita toreiz izturēja lielo konkurenci — bija 280 pretendenti, bet uzņēma 18. Pirms diviem gadiem pabeidza Kultūras akadēmiju, kļūstot par Jaunā Rīgas teātra aktrisi. Četru gadu laikā teātrī spēlējusi desmit izrādēs, pēdējās no tām — 2022. gadā iestudētās Operācija «Mindfuck» un Dzimšanas dienas kūka. Aktrise filmējusies arī Upurgā un daudzsēriju filmā Aģentūra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu