Mūzika un kino Jūrmalā • IR.lv

Mūzika un kino Jūrmalā

31

Šovakar plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā notiks starptautiskā festivāla “Mūzika un kino” atklāšanas pasākums, kurā piedalīsies Eiropas un Krievijas kino un mūzikas zvaigznes, ziņo aģentūra LETA.

Starptautiskā festivāla “Mūzika un filmas” pasākumi Rīgā un Jūrmalā norisināsies līdz 17.jūlijam.

Festivālā Krievijas, Eiropas un ASV izcilākie izpildītāji un kolektīvi kā savdabīgs tilts vienos savu zemju kultūras mantojumu. Festivāla galvenās prezentācijas un pasākumi notiks Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, kas šogad svin savu 75 gadu jubileju.

Šis festivāls nebūs kārtējā filmu un pazīstamu mākslinieku un grupu koncertu virkne, jo “Mūzika un kino” pamatideja slēpjas priekšnesumu nestandarta izpausmē un spējā atteikties no ierastajiem šovu organizācijas principiem.

Festivāla muzikālie pasākumi notiks Dzintaru koncertzālē un Latvijas Nacionālajā operā. Koncertos ir uzaicināti piedalīties pazīstami pasaules līmeņa kino un mūzikas mākslinieki – komponisti, režisori, aktieri un orķestri, kas atklās sevi jaunā, vēl neredzētā tēlā. Festivālā notiks Francijas grupas “Nouvelle Vague” koncerts, uzstāsies spāņu dziedātājs Tonīno Karotone un Donas kazaku Lielais koris no Vīnes Pjotra Hudjakova vadībā, uzstāsies arī virtuozais duduka spēlētājs Dživans Gasparjans ar orķestri, pārstāvot Armēniju, un Emirs Kusturica kopā ar “The No Smoking Orchestra” ar savu jauno programmu, savukārt Antonio Gadesa balets no Spānijas piedāvās izrādes “Karmena” inscenējumu.

Festivālā iekļautā filmu programma būs skatāma kinoteātrī “Citadele”, “K.Suns” un Majoru kultūras namā. Kinoforuma laikā tiks piedāvāts starptautiskais studentu un debitantu īsfilmu konkurss, kura laikā skatītāji varēs noskatīties darbus no Armēnijas, Azerbaidžānas, Uzbekistānas, Kazahstānas, Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas, Serbijas, Čehijas un citām valstīm.

Tāpat būs skatāma šā gada labāko Krievijas filmu programma un Augstāko scenāristu un režisoru kursu īpašā programma, kā arī notiks daudzu pazīstamu mākslinieku, piemēram, Aleksandra Mindadzes un Iraklija Kvirikadzes, meistarklases. Kinoforuma laikā notiks arī Kusturicas un Karlosa Sauras darbu retrospekcija, kā arī šo izcilo režisoru vadītās meistarklases.

Festivāla viesi būs sastopami arī klubos un kamerzālēs, kur tiks piedāvāti populāru kinematogrāfistu muzikālie projekti, kā arī būs skatāma jaunu, talantīgu mūziķu un kolektīvu, kas strādājuši kino, uzstāšanās.

Festivāla mākslinieciskās un tehniskās izpausmes un noformējuma mērķis ir panākt, lai ikviens pilsētas iedzīvotājs sajustu festivāla atmosfēru un papildinātu savu kultūras dzīvi, tādēļ tiks organizētas performances ar talantīgu jauniešu piedalīšanos, notiks klipu un filmu uzņemšana “on-line” režīmā ar slavenu klipu veidotāju un režisoru dalību, kā arī būs gaidāma pasaules labāko muzikālo filmu fragmentu demonstrēšana uz brīvdabas ekrāniem.

Festivāla goda prezidents ir serbu kinorežisors un mūziķis Kusturica.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu