Strīķe aicina Vilnīti atkāpties • IR.lv

Strīķe aicina Vilnīti atkāpties

73
Lauris Vīksne, F64

KNAB vadītāja vietniece savos izteikumos ir tieša

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe aicina ne tik daudz politiķiem domāt, kā atrisināt situāciju birojā, bet lēmumu pieņemt pašam vadītājam Normundam Vilnītim un no amata atkāpties. „Par to var lēmumu pieņemt arī pats Vilnītis, ja, protams, viņš var atļauties pats pieņemt lēmumus,” Latvijas Televīzijas raidījumā „De facto” sacīja Strīķe.

Strīķe teica, ka priekšnieks biroja vārda publiski pauž viedokli, kuru viņš ir noformulējis ārpus biroja. „Juridiski skaitās, ka tikai biroja priekšnieks drīkst paust biroja viedokli, bet faktiski ir tā, ka biroja priekšnieks nepauž biroja viedokli, jo biroja viedoklis dzīvo atsevišķi no priekšnieka. Un priekšnieks biroja vārda pauž viedokli, kuru viņš ir noformulējis ārpus biroja. Un ja priekšnieks neasociē sevi ar biroja darbu, ar biroja darbiniekiem, ar rezultātu, tad jau viņš faktiski nav vadītājs,” tieša bija Strīķe.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā ne tikai KNAB astoņi vadošie darbinieki, bet arī birojā strādājošie 93 darbinieki no kopumā 142 parakstīja atklātu vēstuli premjeram, kurā pauda neuzticību Vilnītim.

Bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis intervijā LNT „Top 10” pauda viedokli, ka vadītājam būtu jāatkāpjas no amata, ja viņš netiek galā ar iestādes vadīšanu.

"Nav jāmeklē palīdzība no ārpuses, ir daudz vadības metodes un formas, kā panākt, lai iestāde strādā, bet tam ir jābūt iekšienē. Ja parādās uz ārpusi, tas neliecina par profesionālu vadības stilu. Vadītājam ir jābūt personībai, autoritātei un jāvada iestādes darbs. Es atkāptos tādā situācijā, ja es netiktu galā ar iestādi, kuru es vadu," komentēja Maizītis.

Bijušais ģenerālprokurors domā, ka KNAB kolektīva neapmierinātība nav saistīta ar Vilnīša iecerēto biroja reformu, bet gan tai ir pavisam citi iemesli. "No malas raugoties, diez vai KNAB struktūra, vai kādai tai jābūt, ir konflikta cēlonis, tas noteikti ir meklējams kaut kur dziļāk, tas sabiedrībai netiek izskaidrots un mēs par to nezinām," pieļāva Maizītis. Viņš uzskata, ka nesakārtotā KNAB politiskā pārraudzība ir viens no iemesliem nebeidzamai biroja darba politizācijai.

Komentāri (73)

mary75 07.11.2010. 21.36

„Par to var lēmumu pieņemt arī pats Vilnītis, ja, protams, viņš var atļauties pats pieņemt lēmumus,…”.
—————————————————————-
Tur jau tā lieta, ka cilvēks ar miļjonu parādsaistībām pats nevar pieņemt nekādus lēmumus.
Viņš tiek turēts īsā saitītē, un arī ar uzpurni.
Tāpēc lēmums jāpieņem Saeimai.
Un tas būs rādītājs, vai V vispār ir spējīga īstenot kādus lēmumus, vai visu noteiks Lembergs un Co.
Ja V nespēs panākt pat šā te klauna atstādināšanu, tad nekas nav mainījies, visu turpina noteikt polimafija, un tas būs simptoms, ka valsts turpinās iet uz grunti.

+36
-4
Atbildēt

2

    Kārlis Pozņakovs > mary75 08.11.2010. 15.19

    Vilnītis ir jāatbrīvo un jāpārbauda,ko viņš paspējis sastrādāt sava saimnieka uzdevumā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 08.11.2010. 08.46

    Ja V nespēs panākt pat šā te klauna atstādināšanu, tad nekas nav mainījies+++ Vienotiibai ir tikai 33 balsis, ja nemaldos. Ja pieskaita klaat Tevis niistos VL/LNNK, tad 41.
    ZZS neertaas situaacijaas, kaa vienmeer ~ briivais balsojums~. Taads ir speeku sameers netikai jautajumos, kas skar KNAB.
    VL/LNNK + ZZS ~ briivais~ balsojums ir noteicoshais faktors muusu iekshpolitikaa, taa kaa – briizhos, kad atkal saaksi lamaat VL, vajadzeetu Tev to atcereeties un ~ politkorektuma delj~ (Tava miiljaa fraaze :)) ) varbuut noriit savu nepatiku pret pasha sabiedrotajiem :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

boss 07.11.2010. 22.34

Bijušais ģenerālprokurors domā, ka KNAB kolektīva neapmierinātība nav saistīta ar Vilnīša iecerēto biroja reformu, bet gan tai ir pavisam citi iemesli. “No malas raugoties, diez vai KNAB struktūra, vai kādai tai jābūt, ir konflikta cēlonis, tas noteikti ir meklējams kaut kur dziļāk, tas sabiedrībai netiek izskaidrots un mēs par to nezinām,” pieļāva Maizītis.
===
Kautkāda info jau tāpat izsūcas cauri. Un Jutas Strīķes “De facto” teiktais par Vilnīti skaidrāk par skaidru atklāj īstos nesaskaņu iemeslus – Vilnītis dara to, ko viņam liek cilvēki ārpus KNAB(a).
Vai tā ir taisnība, ka Vilnītis iejaucas KNAB izmeklētāju darbā, interesējas par izmeklētāju rīcībā esošo informāciju, dod norādījumus, kā lieta būtu virzāma? Vai tā ir taisnība?
Vai atceraties vēl skandālu par to, ka Vilnītis tiekas mežā ar kautkādiem cilvēkiem un viņa skaidrojumu šiem faktiem???

+28
-2
Atbildēt

2

    a_oleinika > boss 08.11.2010. 16.37

    Manuprāt, Maizītis teica kaut ko gandrīz diametrāli pretēju (nu ok, par 90 grādiem :) ). Viņš pavisam skaidri runāja par vadītāja mazspēju, un tas apslēptais, mans minējums, varētu būt cīņa par varu un personāla kari KNABā.

    Kaut gan no aktuālajiem tieši viņa viedoklī uzskatu par vislietderīgāko ieklausīties, nez kādēļ pūlis izrīkojas ar viņa viedokli visai vardarbīgi un reducē tā fragmentus uz savējo / preses mītu.

    Strīķei ir izdevīgi uzturēt mītu par Vilnīti kā “slikto” ielikteni, tādēļ tas nav objektīvs rādītājs.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > boss 07.11.2010. 23.03

    Jā, tā ir taisnība.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

dro 07.11.2010. 21.47

Jā, nu šoreiz jāpiekrīt Putnim /ar piebildi/, ko nepanāca Emsis un Kalvītis, to gatava akceptēt āboltiņa /nevis Dombrovskis!/. Nav diezgan ar Biškekas pieminēšanu, tagad kundze gatava upurēt Strīķi un Vilku. Tādā gadījumā man būtu priekšlikums saeimas karoga mastā 18. novembrī valsts karoga vietā uzvilkt balto:))

+24
-6
Atbildēt

1

    Edzs > dro 08.11.2010. 16.51

    interesants raksts.
    ne ar vardu nav pieminets ka Aboltinja un Murniece velas lai kritot Vilnitim tiktu atlaisti Strikje un Vilks.
    uz to LR1 Krustpunktos atsaucas Klementjevs – ir jarespekte tas ka divas augstas amatpersonas velas Strikjes un Vilka atlaishanu. (atstastijums aptuvens)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu