Torņakalna zvaigzne

  • Ieva Puķe
  • 29.11.2023
  • IR
Maksims Cekots.
Foto — Reinis Hofmanis

Maksims Cekots. Foto — Reinis Hofmanis.

Šefpavārs Maksims Cekots (43) ir dzīvojis Ņujorkā, Londonā, Maiami un Parīzē, tomēr savu pirmo Michelin zvaigzni izdevās iegūt dzimtajā Latvijā, restorānā, kur katra detaļa būvēta paša rokām

Latvijas pirmais vienas zvaigznes Michelin restorāns atrodas Rīgas nomalē. Tur pa Kīleveina grāvi savulaik no Daugavas ieplūda baļķi uz čakli strādājošām kokzāģētavām. Vietā, kur no Jelgavas ielas atzarojas Bieķensalas iela, joprojām darbojas dažādi cehi un fabriciņas, bet trolejbusu parkā atpūšas galvaspilsētas ielās noskrējušies spēkrati.

Uz Max Cekot Kitchen atbraucu tieši tik vienkārši — pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas ielecot 27. trolejbusā. Izkāpjot restorānam tuvākajā pieturā, ienirstu Torņakalna rūpnieciskajā ainavā. Nekādu norāžu uz glamūra ēstuvi! Tikai viedtālruņa navigators spītīgi mudina kādas ēkas tālākajā galā atrast durvis ar sarkano Michelin plāksnīti. Tās ir vaļā, pa metāla vītņu kāpnēm nonāku otrā stāva ēdamzālē.