Klejotkāre • IR.lv

Klejotkāre

Marija Leskavniece

Izlasu vienu rakstu — gribas kāpelēt pa kalnu takām. Vai varbūt tomēr Krkonošes nogāzes izbraukt ar elektrovelosipēdu, godīgi novērtējot savu veiklības pakāpi. Veru vaļā nākamo ceļojumu aprakstu un atceros, ka beidzot jāvienojas ar draugiem par laivu brauciena datumiem. Bet varbūt labāk piedzīvot Michelin zvaigžņoto virtuvi tepat Tallinā vai sasēdināt mašīnā bērnus un izbraukt Lietuvas piekrastes pilsētiņas. Ja es ļautos visiem šā žurnāla lappusēs ietvertajiem vilinājumiem, būtu jāņem atvaļinājums uz visu vasaru. Vispār tā nav slikta doma…

Vācu valodā tam ir trāpīgs apzīmējums — Wanderlust. Nepārvarama vēlme doties ceļā. Klejotkāre. Pēc vairākiem pandēmijas pavasariem un piesardzības ierobežotām vasarām, šķiet, pienācis īstais laiks tai ļauties. 

Taču, veidojot šo ceļvedi, daudz domājām par to, lai galamērķi būtu sasniedzami. Ne tikai attāluma ziņā. Arī pieejami, it kā ar roku aizsniedzami. Runājot par rokām, šovasar gribas sajust arī «Rojas roku», kā raidījuma Pa straumei komanda nodēvējusi kurzemnieku stingo rokasspiedienu. Gan jauniešus, gan slaveno suneni Urgu Alise Zita Zeidaka satika, lai pajautātu viņiem par spilgtākajiem piedzīvojumiem Latvijas upēs. Mums taču ir vairāk nekā 12 tūkstoši upju, strautu, valku un urgu! Raidījuma varone Urga savu vārdu nav ieguvusi, lai kļūtu par pazīstamu ūdenstūrisma zīmolu. Tādu viņai pirmie saimnieki deva, vēl nezinot, ka sunīte būs televīzijas zvaigzne.

Ideju ir daudz. Atliek tikai nopurināt ziemas nogurumu un piedzīvot!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu