Visticamāk, jau tuvākajā nākotnē organismam nepieciešamo olbaltumvielu daudzumu nodrošināsim, ēdienkartē iekļaujot kukaiņu proteīnu
Gluži tāpat kā mainās kleitu mode, mainās arī pārtikas mode, skaidro pārtikas pētniece, inženierzinātņu doktore pārtikas zinībās Ilga Gedrovica. Kā liecinot jaunākie statistikas dati, vairāk nekā 70% Eiropas iedzīvotāju minējuši, ka vēlas alternatīvus risinājumus olbaltumvielu uzņemšanai. «Pašreizējā tendence ir tāda, ka jāiztiek bez gaļas, kas ir tradicionāls olbaltumvielu avots, un jāmeklē jauni avoti,» uzsver zinātniece.
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.