Receptes ugunskuram un gāzes plītiņai

  • Monta Kaiva Konovalova
  • 09.05.2022
  • IR
Renārs Purmalis iesaka vienkāršas brīvdienu receptes, pēc kurām maltīti pagatavot mācēs ikviens.
Foto no privātā arhīva

Renārs Purmalis iesaka vienkāršas brīvdienu receptes, pēc kurām maltīti pagatavot mācēs ikviens. Foto no privātā arhīva

Mana kaislība ir gatavot ēst tieši dabā, jo tā viss garšo labāk, saka Renārs Purmalis, garšu pētnieks, kurš pazīstams ar meža pavāra titulu, jo savas darba dienas bieži pavada mežā, gatavojot mielastus. «Gan telpas ziņā nav nekā, kas ierobežo, gan smaržas un garšas ir spilgtākas. Pie dabas pat vienkārša roltonu pagatavošana būs liels piedzīvojums.» 

Viņš iesaka vienkāršas brīvdienu receptes, pēc kurām maltīti pagatavot mācēs ikviens. Turklāt Renārs ir pārliecināts — gatavot dabā var un vajag ne tikai vasarā, bet visu cauru gadu.

 Foto - 

Skautu hotdogs

Renāra ātro uzkodu favorītrecepte ir skautu hotdogs, kura ideja aizgūta no īstenu skautu pārgājieniem. Galvenā atšķirība no ikdienišķa hotdoga — to iespējams pagatavot tikai pie dabas krūts. Recepte pavisam vienkārša. Vajadzēs miltus, ūdeni un sāli mīklai, kā arī četras vistas gaļas cepamdesiņas, kečupu un sinepes vai majonēzi pēc ieskatiem.

Jaunākajā žurnālā