Speciālizlaidums: Vēl aizvien daudz neskaidrību par megaprojektu Rail Baltica • IR.lv

Speciālizlaidums: Vēl aizvien daudz neskaidrību par megaprojektu Rail Baltica

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Lielākajam infrastruktūras projektam Baltijas valstu vēsturē būtu jābūt gatavam 2026. gadā. Ieva Jakone pēta — vai tiešām tā notiks?

Sapnis vakarā iekāpt vilcienā Rīgā un jau no rīta pamosties Berlīnē, vai, dodoties pretējā virzienā — pēc mazāk nekā divām stundām izkāpt no vilciena Tallinā. Tādas nākotnes vīzijas uzbur Baltijas valstu vēsturē lielākais infrastruktūras projekts — ātrgaitas vilciens Rail Baltica, kurš pakāpeniski sāk uzņemt ātrumu. Rīdzinieki un pilsētas apmeklētāji būs pamanījuši, ka starp centrālo staciju un Satiksmes ministriju jau parādījušies žogi, aiz kuriem notiekot pirmie grandiozā projekta būvdarbi, un valdība arī sākusi lemt par dažādu īpašumu atpirkšanu stacijām un sliežu ceļiem ieplānotajās vietās. Tomēr par spīti šiem darbiem vēl aizvien nav atbildes uz daudziem ļoti svarīgiem jautājumiem. Kā jaunais vilciens izmainīs Rīgu? Cik tas reāli izmaksās? Kad to nobeigs?

Par šiem svarīgajiem jautājumiem sarunājas Ir žurnālisti Ieva Jakone un Pauls Raudseps.

Papildus regulārajam Šķiltavas iknedēļas diskusiju raidījumam tagad iznāk arī speciālizlaidumi, kuros padziļināti apspriežam tēmas, kam veltīta īpaša uzmanība pētniecisko rakstu sērijās žurnālā Ir. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu