Krievu un ukraiņu jaunais konflikts

Ukrainiete Olha Habro ar dēlu un mazdēlu pusdienas sāk ar pašas gatavotu boršču. Foto — The New York Times
Marija Vareņikova un Endrū Krāmers, © The New York Times News Service
Print Friendly, PDF & Email

«Ukrainai atņemtas jau pārāk daudzas lietas, bet tagad viņi vēlas nozagt arī mūsu boršču?!» sūkstās ukraiņu pavārs, kas vēlas oficiāli pasludināt šo zupu par Ukrainas kultūras mantojumu

Ceļmalas kafejnīcas Borščs izkārtne ir liela sarkana biete, skaidri norādot, kas šejienes vietējiem garšo vislabāk. Apkaimē ir daudz mazdārziņu, kuros aug bietes, un arī pilsētiņas nosaukums ir Borščiva. Ņemot vērā šo mīlestību pret boršču, daudzi ukraiņi sūkstās — kāpēc daudzi ārzemnieki to uzskata par nedraudzīgās kaimiņvalsts Krievijas nacionālo ēdienu? Tas pamudinājis populāru ukraiņu pavāru iesniegt pieteikumu ANO aģentūrai UNESCO, lai tā atzītu zupu par Ukrainas kultūras mantojumu. Viņa iniciatīvu atbalsta gan Ukrainas Kultūras ministrija, gan parlaments.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu