Kas ir Holandes siers? • IR.lv

Kas ir Holandes siers?

Nīderlandietis Makss Zvartjess. Foto — Edmunds Brencis
Ilze Vītola

Kopš nīderlandietis Makss dzīvo Latvijā, ierasto pusdienu sviestmaizi tagad aizstāj kārtīgs pusdienu šķīvis

Makss Zvartjess Latvijā ieradās 2014. gadā, lai studētu medicīnu. Patlaban rit viņa pirmspēdējais semestris. Jau sešus gadus puisim ir draudzene latviete Nora, un viņš ieguvis labu priekšstatu par mūsu ēšanas paradumiem. Makss dzimis un uzaudzis Hārlemā, nelielā pilsētā netālu no Amsterdamas. Tradicionālā Nīderlandes virtuve ir vienkārša un saprotama, kā vērtē Makss, tā ir līdzīga latviešu — kartupeļi, cūkgaļa, sakņu dārzeņi. Plašie līdzenumi un mitrais klimats ir pateicīgs lauksaimniecībai. Maksam šķiet, ka, salīdzinot ar Nīderlandi, Latvijā gandrīz nekad tā īsti nelīst.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu