Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Starptautiskais Valūtas fonds koriģējis Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) prognozi šim gadam — Latvijā šogad būs straujākā ekonomikas lejupslīde Baltijā (mīnus 8,6%), bet nākamajā gadā atgriezīsies izaugsme un tā būs straujākā Baltijā (+8,3). Pēc SVF aprēķiniem, bezdarbs 2020. gada beigās sasniegs 8%, bet nākamgad samazināsies līdz 6,3%.

Valdība pagājušajā nedēļā nolēma pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 12. maijam, saglabājot jau spēkā esošos ierobežojumus. Epidemiologi atgādina, ka draudi sabiedrības veselībai nav zuduši.

Līdz otrdienai Latvijā ar Covid-19 bija inficējušies 657 cilvēki. Kopš piektdienas Latvijā miruši vēl trīs cilvēki, kopējais nāves gadījumu skaits — 5. Tā kā Vidzemes slimnīcas Terapijas nodaļā piektdien konstatēja saslimšanu ar Covid-19, daļēji slēgta viena no Terapijas nodaļām, pašizolācijā atrodas vairāki nodaļas pacienti, kā arī medicīnas darbinieki. Savukārt Ulbrokā vienā no daudzdzīvokļu namiem noteikta karantīna, jo tur ar Covid-19 saslimusi mājā dzīvojošā Onkoloģijas centra darbiniece un viņas vīrs.

Policija pirmdien atkārtoti piemēroja 2000 eiro sodu kādam Covid-19 slimniekam par pašizolācijas neievērošanu, līdz ar to šim cilvēkam būs jāmaksā 4000 eiro. Savukārt Alūksnē policija ar 1000 eiro sodīja par atkārtotu fiziskās distancēšanās prasību neievērošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu