fbpx

Sliekas uz šķīvja

Ilga Gedrovica. Foto — Ieva Salmane
Gunita Nagle
Print Friendly, PDF & Email

Pierādot, ka kaltētās sliekās ir trīs reizes vairāk olbaltumvielu nekā liellopu gaļā, inženierzinātņu doktore Ilga Gedrovica pirmā Latvijā sākusi pētījumus par kukaiņu izmantošanu pārtikā

Tas brīdis ir pienācis — no 2020. gada daudzos Eiropas lielveikalos būs nopērkami pārtikas produkti no kukaiņiem. To paredz pērn publiskotais Eiropas Komisijas plāns Pārtika 2030, kurā doti risinājumi, kā nodrošināt pārtikas pieejamību 7,7 miljardiem pasaules iedzīvotāju, kuru skaits turpmākajos gados turpinās pieaugt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu

eskişehir escort samsun escort gebze escort sakarya escort edirne escort