olbaltumvielas
- Aktuāli
- 19.12.2022.
- Agnese Meiere
Kukainīt, re, kā…

- Veiksme
- 05.01.2022.
Būvēt mikrobiem mājas

- Labsajūta
- 02.06.2021.
- Marija Leskavniece
Bez kotletīna

- Īsumā
- 07.12.2020.
- Māris Diņģelis
Latvija vienā lappusē

- Dzīve
- 15.01.2020.
Sliekas uz šķīvja


- Aktuāli
- 19.12.2022.
- Agnese Meiere
Kukainīt, re, kā…
Visticamāk, jau tuvākajā nākotnē organismam nepieciešamo olbaltumvielu daudzumu nodrošināsim, ēdienkartē iekļaujot kukaiņu proteīnu

- Veiksme
- 05.01.2022.
Būvēt mikrobiem mājas
Uzņēmums Biotehniskais centrs mēģina iekarot globālo tirgu ar augstām tehnoloģijām, kurām ir potenciāls ne tikai pelnīt naudu, bet arī saudzēt vidi

- Labsajūta
- 02.06.2021.
- Marija Leskavniece
Bez kotletīna
Meža vistas karbonādes un maizeskoka plovs — meklējam neparastas gaļas ēdienu alternatīvas vasaras mielastiem

- Īsumā
- 07.12.2020.
- Māris Diņģelis
Latvija vienā lappusē
Daudzi pustukši

- Dzīve
- 15.01.2020.
Sliekas uz šķīvja
Pierādot, ka kaltētās sliekās ir trīs reizes vairāk olbaltumvielu nekā liellopu gaļā, inženierzinātņu doktore Ilga Gedrovica pirmā Latvijā sākusi pētījumus par kukaiņu izmantošanu pārtikā

- Labsajūta
- 02.12.2015.
Ej pupās!
Gaļa nu ir pastumta uztura piramīdas malā, tāpēc jāmeklē citi olbaltumvielu avoti. Pupas, lēcas, zirņi, modernā kvinoja - tie visi ir vērtīgi!

- Pasaulē
- 07.04.2015.
Darvina izgāztuve

- Labsajūta
- 08.10.2014.
Taukainu gaļu aizstāt ar treknu zivi

- Labsajūta
- 05.03.2014.
40 dienu apņemšanās


- Labsajūta
- 08.10.2014.
Taukainu gaļu aizstāt ar treknu zivi
Rietumos aizvien populārākas kļūst olbaltumvielu diētas, kas mudina ēst gaļu, zivis un sierus, turpretim latviešu ārstes iebilst - latviešiem pārlieku patīk trekna gaļa un kūciņas

- Labsajūta
- 05.03.2014.
40 dienu apņemšanās
Trešdien kristieši visā pasaulē sākuši lielo gavēni, kas turpināsies līdz pat Lieldienām. Kas notiek ar mūsu organismu, ja atsakāmies no dažādām ierastām baudām?
